ΣΑΛΟΣ με απόφαση δικαστηρίου που ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ τον ΜΑΚΕΛΑΡΗ Μπρέιβικ!

"Η Νορβηγία καταπάτησε τα ανθρώπινα δικαιώματά του" αναφέρεται

​Μια απόφαση που δικαιώνει τον μακελάρη Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, εξέδωσε σήμερα νορβηγικό δικαστήριο, τονίζοντας ότι η Νορβηγία παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματά του, εκθέτοντάς τον σε απάνθρωπη, εξευτελιστική μεταχείριση ή τιμωρία κατά την έκτιση της ποινής κάθειρξης που του έχει επιβληθεί.

Ο Μπρέιβικ, ο οποίος σκότωσε 77 ανθρώπους σε δύο επιθέσεις που πραγματοποίησε το 2011, προσέφυγε τον Μάρτιο στο δικαστήριο εναντίον των νορβηγικών αρχών κατηγορώντας τις ότι παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, επειδή τον κρατούν απομονωμένο από τους άλλους φυλακισμένους.

Στην ετυμηγορία του δικαστηρίου αναφέρεται ότι το νορβηγικό κράτος παραβίασε το Άρθρο 3 αυτής της Ευρωπαϊκής Σύμβασης.

"Η απαγόρευση της απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης αντιπροσωπεύει μια θεμελιώδη αξία σε μια δημοκρατική κοινωνία. Αυτό ισχύει σε κάθε περίπτωση – και στη μεταχείριση τρομοκρατών και δολοφόνων", αναφέρει στην απόφασή της η δικαστής Έλεν Αντενάες Σέκουλιτς.

Στην απόφαση αναφέρεται επίσης ότι το νορβηγικό κράτος δεν παραβίασε το δικαίωμα του Μπρέιβικ να έχει ιδιωτική και οικογενειακή ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ναζιστικός χαιρετισμός του Μακελάρη της Νορβηγίας μέσα στο δικαστήριο-ΕΙΚΟΝΕΣ

Mακελάρης Μπρέιβικ: θα καταθέσει μήνυση για την κράτησή του σε απομόνωση

Μακελάρης Νορβηγίας: κατηγορεί τις αρχές ότι παραβιάζουν τα δικαιώματά του!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top