ΕΦΙΑΛΤΗΣ!Περιμένουμε 4 ΣΕΙΣΜΟΥΣ άνω των 8 ρίχτερ-Τα ηφαίστεια ΣΚΑΝΕ το ένα μετά το άλλο

Δείτε τι υποστηρίζει γνωστός σεισμολόγος

​Tρόμο προκαλούν τα όσα είπε ένας σεισμολόγος του Πανεπιστημίου του Κολοράντο στην Express!

Ο καταστροφικός σεισμός στο Εκουαδόρ την Κυριακή είναι μόνο η αρχή, σύμφωνα με τον σεισμολόγο Roger Bilham. Όπως υποστηρίζει, οι τρέχουσες συνθήκες στο ρήγμα του Ειρηνικού μπορούν να προκαλέσουν τουλάχιστον 4 σεισμούς άνω των 8 ρίχτερ!

«Εάν η σεισμική δραστηριότητα καθυστερήσει, η ένταση που έχει συσσωρευτεί κατά την διάρκεια των αιώνων θα προκαλέσει περισσότερους μεγα - σεισμούς».

Σύμφωνα με το RT, αυτή την ώρα, 38 ηφαίστεια σε όλο τον κόσμο εκρήγνυνται και αυτό δημιουργεί συνθήκες για σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του Ειρηνικού.

Πάνω από 272 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τον μεγάλο σεισμό της Κυριακής στο Εκουαδόρ, ενώ στην Ιαπωνία, τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά τους σεισμούς των τελευταίων ημερών αυξάνοντας τους φόβους για επανάληψη του καταστροφικού σκηνικού με πάνω από 15.000 νεκρούς το 2011.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, εκτιμούν ότι υπάρχει πιθανότητα 98% να επαναληφθεί κάτι τέτοιο στα επόμενα 30 χρόνια και μάλιστα κάτι χειρότερο από τον σεισμό του 1923 με μέγεθος 8,9 ρίχτερ και πάνω ��πό 142.800 νεκρούς! Σεισμολόγοι από την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία χαμηλώνουν το ποσοστό στο 70%.

Στην περιοχή των Ιμαλαϊων, όπου πέρυσι 8.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από σεισμό 8 ρίχτερ που χτύπησε το Νεπάλ, οι αρμόδιες υπηρεσίες από το υπουργείο Εσωτερικών προειδοποίησαν δεν αποκλείεται να συμβεί κι άλλος σεισμός τέτοιου μεγέθους στην περιοχή.

Οι τεκτονικές πλάκες δυτικά του επικέντρου του σεισμού στο Νεπάλ, παραμένουν ενωμένες γεγονός που αυξάνει τους φόβους των επιστημόνων ότι η ένταση που έχει συσσωρευτεί κι εκεί, κάποια στιγμή θα εκτονωθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top