Τζόρτζ Kλούνεϊ VS Χίλαρι Κλίντον: «Χυδαία» τα ποσά που δαπανώνται προεκλογικά

Αν και υποστηρικτής της, εξέφρασε ανοιχτά την διαφωνία του (VIDEO)

Τζόρτζ Kλούνεϊ VS Χίλαρι Κλίντον: «Χυδαία» τα ποσά που δαπανώνται προεκλογικά

​Mπορεί ο Τζόρτζ Κλούνεϊ να είναι ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον, (της επικρατέστερης διεκδικήτριας του χρίσματος των Δημοκρατικών ώστε να είναι η υποψήφια του κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ), ωστόσο δεν μπόρεσε να μην εκφράσει ανοιχτά την διαφωνία του για τα υπέρογκα ποσά που δαπανώνται προεκλογικά.

Σε συνέντευξη του στην εκπομπή του NBC News «Meet the Press», ο 54χρονος σταρ καταδίκασε τα «αισχρά ποσά» που όπως είπε δαπανώνται για την χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της, επαινώντας τον αντίπαλό της Κλίντον, Μπένι Σάντερς.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Κλούνεϊ έκανε αυτές τις δηλώσεις μόλις μία ημέρα αφότου ο ίδιος και η σύζυγός του, Άμαλ, ήταν οικοδεσπότες σε ένα δείπνο για τη συγκέντρωση χρημάτων για την εκστρατεία της Κλίντον. Το κόστος για τους προσκεκλημένους ήταν 353.400 δολάρια ανά ζευγάρι:

«Είδαμε μερικούς διαδηλωτές χθες βράδυ όταν παρκάραμε στο Σαν Φρανσίσκο κι έχουν δίκιο που διαδηλώνουν. Έχουν απόλυτο δίκιο. Πρόκειται για ένα αισχρό ποσό» και πρόσθεσε:

«Όταν η εκστρατεία του Σάντερς μιλάει για αυτό έχει απόλυτο δίκιο. Είναι γελοίο το ότι πρέπει να έχουμε τέτοια χρηματικά ποσά στην πολιτική. Συμφωνώ απόλυτα».

Να αναφέρουμε τέλος, πως ο Μπέρνι Σάντερς, γερουσιαστής του Βερμόντ και αντίπαλος της Κλίντον στην κούρσα για το χρίσμα, σφυροκοπεί την πρώην πρώτη κυρία και υπουργό Εξωτερικών για τις εκδηλώσεις μέσω των οποίων συγκεντρώνει μεγάλα ποσά αλλά και διότι αποδέχεται μεγάλες δωρεές για την εκστρατεία τους.

Αντιδρώντας στο δείπνο αυτό, η εκστρατεία του Σάντερς έστειλε την Παρασκευή μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους υποστηρικτές του, καλώντας τους να συμβάλουν να επιτευχθεί ο στόχος για τη χρηματοδότησή της, συνεισφέροντας ο καθένας 3,53 δολάρια.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top