Τουλάχιστον 18 νεκροί και 760 τραυματίες από το νέο σεισμό στην Ιαπωνία

200.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό

Τουλάχιστον  18  νεκροί και 760 τραυματίες  από το νέο σεισμό στην Ιαπωνία
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 760 τραυματίστηκαν εξαιτίας του νέου ισχυρού σεισμού που έπληξε τη νήσο Κιούσου της Ιαπωνίας, που είχε ήδη πληγεί από σεισμό την Πέμπτη, όπως μετέδωσε η ιαπωνική δημόσια τηλεόραση NHK.
Νωρίτερα το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo είχε μεταδώσει ότι ο απολογισμός των νεκρών του σεισμού ανερχόταν σε τρεις ανθρώπους, προσθέτοντας πως πάνω από 470 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, τουλάχιστον 200.000 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση στη νομαρχία Κουμαμότο, η οποία επλήγη από τη νέα δόνηση.
Κατά το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) ο σεισμός είχε επίκεντρο μια περιοχή ένα χιλιόμετρο από την πρωτεύουσα της νομαρχίας σε μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και είχε μέγεθος 7,0 βαθμών. Η ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία έκανε την εκτίμηση ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 7,3 βαθμών.
Ο σεισμός της Πέμπτης, μεγέθους 6,5 βαθμών, στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον εννέα ανθρώπων, ενώ άλλοι 760 διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Την δόνηση ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top