ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ τους Βούλγαρους πολίτες- «τιμωρούς» των μεταναστών

Οι εισαγγελικές αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα στοιχεία των άλλων προσώπων που συμμετείχαν στο επεισόδιο

​Tρεις συλλήψεις Βουλγάρων κυνηγών-μεταναστών έκαναν οι αρχές, σύμφωνα με τον Guardian.
To βίντεο με τους παράτυπους μετανάστες που συλλαμβάνονταν από Βούλγαρους πολίτες στα σύνορα, προκάλεσε σάλο. Οι πολίτες έδεναν τους μετανάστες και τους ανάγκαζαν να ξαπλώνουν στο έδαφος, σε ένα δάσος κοντά στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία.
Οι εισαγγελικές αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα στοιχεία των άλλων προσώπων που συμμετείχαν στο επεισόδιο, διευκρίνισε ο γενικός εισαγγελέας Σοτίρ Τσατσάροφ.
Το υλικό που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο και προβλήθηκε την Δευτέρα από βουλγαρικά τηλεοπτικά κανάλια, προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και ορισμένων πολιτικών κομμάτων.
Η εισαγγελία διενεργεί έρευνες για "παράνομη στέρηση της ελευθερίας", μια κατηγορία που επισύρει ποινή φυλάκισης δύο ετών, είπε ο Τσατσάροφ. «Είναι απολύτως απαράδεκτο αυτά ��α πρόσωπα ή οι οργανώσεις, είτε αποκαλούνται “αποσπάσματα άμυνας” είτε “μονάδες συνεργασίας”, να υποκαθιστούν τα όργανα του κράτους και να επιδίδονται σε αυτό που τα μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν “κυνήγι” των προσφύγων», υπογράμμισε.
Οι πρωτοβουλίες των αυτοαποκαλούμενων "τιμωρών" που κυνηγούν τους μετανάστες στα σύνορα πολλαπλασιάστηκαν τους τελευταίους μήνες στη Βουλγαρία, ιδίως στη μεθόριο με την Τουρκία.
Και πώς να μην λειτουργούν ως αυτόκλητοι «τιμωροί» οι Βούλγαροι κάτοικοι όταν θεωρούν λαϊκό τους ήρωα , τον κυνηγό κεφαλών τον Ντίνκο Βάλεφ. Ο 29χρονος πιστεύει πως όλοι οι παράτυποι μετανάστες είναι τζιχαντιστές. Πήρε το νόμ�� στα χέρια του όταν κάποιοι επιχείρησαν να του κλέψουν τη μηχανή και φώναξαν «Αλλάχ» . Έκτοτε οργανώνει περιπολίες με δύο τεθωρακισμένα , σκυλιά και άλογα εναντίον των μεταναστών .
Το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι ο Ντίνκο Βάλεφ είναι ένας εκ των συλληφθέντων, ενώ οι άλλοι δύο φέρονται να είναι υπεύθυνοι για το επίμαχο βίντεο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top