Οι Τζιχαντιστές σχεδίαζαν ΧΤΥΠΗΜΑ στο Euro 2016-Το αποκάλυψε ο Αμπρινί στην αστυνομία

Τι είπε για τα σατανικά τους σχέδια ο τρομοκράτης

Οι Τζιχαντιστές σχεδίαζαν ΧΤΥΠΗΜΑ στο Euro 2016-Το αποκάλυψε ο Αμπρινί στην αστυνομία
Το Euro του 2016, που διεξάγεται τον Ιούνιο στη Γαλλία, φαίνεται πως ήταν ο κύριος στόχος της τρομοκρατικής ομάδας του ISIS που χτύπησε Παρίσι και Βρυξέλλες. Αυτ�� τουλάχιστον, αποκάλυψε στους αστυνομικούς που τον ανακρίνουν, ο τρομοκράτης Μοχάμεντ Αμπρινί, που συμμετείχε στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και εικάζεται ότι είναι ο «άντρας με το καπέλο» του αεροδρομίου των Βρυξελλών.

τυξετυξευξ.jpg

Όπως αναφέρει, μάλιστα, η Liberation, οι πρόσφατες επιθέσεις στις Βρυξέλλες ήρθαν ως αντίδραση στη σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, εγκεφάλου των επιθέσεων στο Παρίσι, ενώ το κύριο πλάνο των τζιχαντιστών ήταν να χτυπήσουν τη Γαλλία το προσεχές καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του Euro 2016.

Αυτή η αποκάλυψη, όπως εκτιμούν ξένα Μέσα, αναμένεται να σπείρει τον φόβο ανάμεσα στους οπαδούς που θα ήθελαν να ταξιδέψουν το καλοκαίρι στη Γαλλία για να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση.

Ωστόσο, «δεν είναι και καμιά μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία το να λες ότι το ISIS είχε σκοπό να πραγματοποιήσει επιθέσεις στο Euro», είπε στη γαλλική εφημερίδα Liberation αστυνομική πηγή. «Οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας εξασκούνται αυτή τη στιγμή σε σενάρια επιθέσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή», συμπλήρωσε.

Μιλώντας για τις φερόμενες αποκαλύψεις του Αμπρινί, είπε ότι «αν αυτά που λέει ο ο Αμπρινί είναι αληθή, αυτό απλά επιβεβαιώνει ότι η επιχειρησιακή βάση των τζιχαντιστών είναι όντως στο Βέλγιο και πρέπει να παρακολουθείται ακόμα πιο στενά η δραστηριότητά τους. Τα δίκτυα των τζιχαντιστών συναντιούνται εκεί για περισσότερο από δέκα χρόνια».

Οι ανακριτές δεν αποκάλυψαν λεπτομέρειες από όσα τους είπε ο τρομοκράτης για το σχέδιο επίθεσης στο Euro, ωστόσο ο Αμπρινί φαίνεται τη δεδομένη στιγμή να συμπληρώνει τα κομμάτια του παζλ που λείπουν, καθώς είπε ότι όλες οι εντολές για τις επιθέσεις ήρθαν από το χαλιφάτο του ISIS στη Συρία.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς σημείωσε: «Αυτό είναι μια επιπλέον απόδειξη των εξαιρετικά μεγάλων κινδύνων που αντιμετωπίζει ολόκληρη η Ευρώπη, αλλά και ειδικότερα η Γαλλία». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top