Boston Globe: Τι θα γίνει αν ο Τραμπ κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ;

Ψεύτικο πρωτοσέλιδο-ΣΟΚ με όλες τις «ειδήσεις της 9ης Απριλίου 2017»

​H εφημερίδα Boston Globe δημοσίευσε στον ιστότοπό της ένα ψεύτικο πρωτοσέλιδο με ημερομηνία 9η Απριλίου του 2017 και πρωταγωνιστή τον Ντόναλντ Τραμπ ως νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Στόχος της συντακτικής ομάδας, ήταν να περιγράψει τι θα ακολουθήσει εάν ο μεγιστάνας καταφέρει να υλοποιήσει το «βαθιά ανησυχητικό» όραμά του για το μέλλον των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

hhhhhhhhhhhhhhhtttttttttttttttttttt.jpg

«Οι απελάσεις θα ξεκινήσουν», «οι ταραχές συνεχίζονται», «Αμερικανοί στρατιώτες αρνούνται να υπακούσουν στις εντολές να εκτελέσουν τις οικογένειες των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους».

Οι τίτλοι και τα άρθρα αυτού του πρωτοσέλιδου αποτυπώνουν την πραγματικότητα που η χώρα και οι πολίτες θα βιώσουν στην περίπτωση που ο δισεκατομμυριούχος εγκατασταθεί στον Λευκό Οίκο.

Στα άρθρα που έχει επινοήσει η εφημερίδα, επικαλείται δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας δεσμεύεται να απελάσει 11,3 εκατομμύρια παράτυπους μετανάστες σε διάστημα 2 ετών, «τόσο σύντομα που δεν ��α προλάβετε να γυρίσετε το κεφάλι σας».

Ένα άλλο άρθρο αναφέρεται στις επιπτώσεις της επιβολής τελωνειακών δασμών που ανέρχονται έως και 45% στα προϊόντα που εισάγονται από την Κίνα και 35% σε ορισμένα προϊόντα που εισάγονται από το Μεξικό.

Σύμφωνα με το φανταστικό αυτό σενάριο της Boston Globe-βασισμένο στις δηλώσεις του Τραμπ, οι αγορές έχουν αντιδράσει πολύ αρνητικά σε αυτές τις ανακοινώσεις και ο δείκτης Dow Jones του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης έχει χάσει το ένα τρίτο και πλέον της αξίας του σε διάστημα 3 εβδομάδων.

Αυτό το ψεύτικο πρωτοσέλιδο συνοδεύεται από ένα πραγματικό κύριο άρθρο με τίτλο «το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πρέπει να σταματήσει τον Τραμπ», καθώς το όραμά του για το μέλλον των ΗΠΑ είναι «βαθιά ανησυχητικό» και αντίθετο με τις θεμελιώδεις αξίες του Έθνους.

Αυτό το όραμα «καθιστά αναγκαία μια ενεργή και δυναμική αντίθεση», εξηγείται στο άρθρο. Οι Ρεπουμπλικάνοι «πρέπει να αντιδράσουν με τον λογικότερο τρόπο: να εγείρουν όλα τα νόμιμα εμπόδια στην πορεία του Τραμπ», προτρέπει η Boston Globe.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, απευθύνει έκκληση στο κόμμα να μην «αποδεχθεί έναν υποψήφιο το ίδιο ακραίο- κι ενδεχομένως πιο επικίνδυνο- επιλέγοντας τον Τεντ Κρουζ».

«Εάν το κόμμα βρει το κουράγιο και αποβάλει αυτόν που προηγείται, θα είναι ευκολότερο να κάνει το ίδιο με τον δεύτερο», επισημαίνεται. «Τα πρότυπα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αξίζουν να ενσαρκωθούν από έναν άνδρα ειλικρινή και αξιοσέβαστο, όπως ο (Μιτ) Ρόμνεϊ (υποψήφιος το 2012) ή ο (Πολ) Ράιαν (πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων)», καταλήγει η Boston Globe. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top