Από τη ΛΕΡΟ με πλαστό διαβατήριο είχε περάσει συνεργάτης του Αμπρινί

Συνελήφθη από τις αρχές των Βρυξελλών

Από τη ΛΕΡΟ με πλαστό διαβατήριο είχε περάσει συνεργάτης του Αμπρινί

​Τον Οσάμα Κραγιέμ, έναν από τους τρομοκράτες που σκόρπισαν το θάνατο στις βομβιστικές επιθέσεις στο μετρό των Βρυξελλών, συνέλαβαν οι αρχές της χώρας και όπως αποδείχθηκε, τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε περάσει από τη Λέρο για να συνεχίσει το ταξίδι του στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κραγιέμ, έφτασε στη Λέρο με πλαστό διαβατήριο και με το όνομα Ναΐμ Αλ Χαμέντ, ενώ οι αρχές του Βελγίου ερευνούν τη συμμετοχή του στο τρομοκρατικό χτύπημα στο μετρό των Βρυξελλών, όπου ανατινάχθηκε ο Χαλίντ Μπακράουι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τη Λέρο, ο Κραγιέμ πέρασε από την Αυστρία και τη Γερμανία και κατέληξε στις Βρυξέλλες, όπου σύμφωνα με τη Le Monde βρέθηκε το DNA του στο διαμέρισμα, από όπου ξεκίνησαν οι βομβιστές του αεροδρομίου Ζεβαντέμ.

Συνολικά, η αστυνομία των Βρυξελλών πραγματοποίησε έξι συλλήψεις, ανάμεσά τους κι ενός άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με το φλαμανδικό δίκτυο VRT είχε καταδικαστεί στη δίκη της ισλαμιστικής οργάνωσης Sharia4Belgium στην Αμβέρσα.

Μάλιστα η βελγική αστυνομία, πραγματοποίησε το Σάββατο εκτεταμένη έρευνα σε κτίριο στο Έτερμπεκ, υποστηριζόμενη από σκοπευτές, βγάζοντας έξω του ενοικιαστές και εκκενώνοντας την περιοχή, χωρίς τελικά να πραγματοποιήσει συλλήψεις.

Διαβάστε επίσης:

ΦΡΙΚΤΗ ομολογία Αμπρινί- Εγώ είμαι ο τρομοκράτης με το καπέλο που αιματοκύλησε το Βέλγιο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top