Τα Panama Papers στριμώχνουν τον Κάμερον! Έδωσε στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις

Παραδέχθηκε ότι δεν διαχειρίστηκε καλά την κατάσταση

Τα Panama Papers στριμώχνουν τον Κάμερον! Έδωσε στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις

​«Mea culpa», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος παραδέχθηκε το Σάββατο ότι θα έπρεπε να είχε διαχειριστεί καλύτερα την υπόθεση των Panama Papers, μετά την ομολογία του ότι τελικά είχε μετοχές της offshore εταιρίας του πατέρα του, ο οποίος πέθανε το 2010.

«Λοιπόν, δεν ήταν μια σπουδαία εβδομάδα αυτή. Ξέρω ότι θα έπρεπε να είχα διαχειριστεί καλύτερα αυτήν την υπόθεση, μην κατηγορείτε τους συμβούλους μου, το λάθος είναι δικό μου, πήρα το μάθημά μου», είπε ο Κάμερον κατά τη διάρκεια του εαρινού συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος στο Λονδίνο.

Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν έκανε τίποτα παράνομο και πως πάντα πλήρωνε τους φόρους του.

Μάλιστα δεν δίστασε να δώσει στη δημοσιότητα και τις φορολογικές του δηλώσεις, ώστε να κατευνάσει λίγο τις αντιδράσεις των Βρετανών που έχουν ξεσηκωθεί εναντίον του.

Οι δηλώσεις αυτές αφορούν τα τελευταία έξι χρόνια και μάλιστα στην πιο πρόσφατη για το έτος 2014 – 2015, ο Ντέιβιντ Κάμερον πλήρωσε 75.898 λίρες σε φόρους για εισόδημα 200.307 λιρών! Σύμφωνα με τα στοιχεία το εισόδημα αυτό προέρχεται από μισθούς, ύψους 140.522 λιρών, φορολογητέες δαπάνες 9.834 λιρών, 46.899 λίρες από το μισό του μεριδίου του ενοικίου που λαμβάνει από το οικογενειακό του σπίτι στο Λονδίνο και 3.052 λίρες από επιτόκια αποταμιεύσεων.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε τέλος τη θέσπιση μιας νέας επιχειρησιακής ομάδας, η οποία θα προωθήσει το έργο που έχει κάνει η Βρετανία για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς δράσης για την καταπολέμηση της παγκόσμιας μάστιγας της φοροαποφυγής και της φοροδιαφυγής και γενικότερα της διεθνούς διαφθοράς. Σαφώς πρέπει να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος και αυτή η επιχειρησιακή ομάδα θα στελεχωθεί με τους καλύτερους Βρετανούς εμπειρογνώμονες για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη που σχετίζεται με τα Panama Papers», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top