ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Le Monde: Τα Panama Papers «καίνε» και τη Μαρίν Λεπέν!

Συνεργάτες της έστησαν offshore δίκτυο

​Μια αποκάλυψη έκανε σήμερα η Le Monde και αφορά τη Μαρίν Λεπέν!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας, που επικαλείται τα στοιχεία από τα Panama Papers, πιστοί συνεργάτες της προέδρου του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος «Εθνικό Μέτωπο», είχαν στήσει ένα «πολυσύνθετο offshore σύστημα, το οποίο έβγαζε χρήματα από τη Γαλλία, μέσω εικονικών εταιρειών και πλαστών αποδείξεων, με πρόθεση την διαφυγή από τις γαλλικές υπηρεσίες κατά του ξεπλύματος».

Η διαδρομή του χρήματος περνούσε, σύμφωνα με τη Le Monde, από το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, τις βρετανικές Παρθένες Νήσους και τον Παναμά.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται εκτενώς ο ρόλος του Νικολά Κροσέ, λογιστή και πρώην οικονομικού συμβούλου της προέδρου του Εθνικού Μετώπου, αλλά και του επιχειρηματία Φρεντερίκ Σατιγιόν, ιδιοκτήτη της εταιρείας Riwal που αναλαμβάνει τον τομέα της επικοινωνίας των υποψηφίων του Εθνικού Μετώπου και άτυπου συμβούλου της Μαρίν Λεπέν, με βάση τα στοιχεία που προέρχονται από τα αρχεία της δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca του Παναμά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «το 2012, αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές, ο Φρεντερίκ Σατιγιόν οργανώνεται, με τη συνδρομή του Νικολά Κροσέ, για να βγάλει 316.000 ευρώ από τη Riwal και το γαλλικό έδαφος».

Τότε στήνεται ένα πολύπλοκο δίκτυο, που, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, περνά από την απόκτηση μίας εικονικής εταιρείας που βαφτίζεται Time Dragon και έχει έδρα το Χονγκ Κονγκ, η μητρική εταιρεία της οποίας έχει έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσους, μέσω της παναμαϊκής Mossack Fonseca.

Το δίκτυο περνά επίσης από μία εταιρεία του Χονγκ Κονγκ που ανήκει στον αδελφό του Νικολά Κροσέ, την Ever Harvest Garments, όπου μία «πλαστή απόδειξη εμφανίζεται για την πληρωμή της κατασκευής των ιστοσελίδων του Rassemblement Bleu Marine για τις βουλευτικές του 2012 και διάφορες μεταφορές κεφαλαίων.

Τα στοιχεία προέρχονται από τη διαρροή 11,5 εκατομμυρίων αρχείων της δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca και έχουν αποκαλύψει τεράστια σκάνδαλα φοροδιαφυγής και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που πλήττει ηγέτες, πολιτικούς, επιχειρηματίες, διασημότητες, εγκληματικά δίκτυα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε μια προσπάθεια να προλάβει τις εξελίξεις ο Σατιγιόν δήλωσε από χθες το βράδυ ότι «έχει θέσει στη διάθεση των δημοσιογράφων έγγραφα που αποδεικνύουν την απόλυτη νομιμότητα των ενεργειών αυτών», ενώ το Εθνικό Μέτωπο με ανακοίνωσή του δίνει τη διαβεβαίωση ότι «δεν εμπλέκεται στην υπόθεση των Panama Papers».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top