Ολόκληρο ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ είχε ο ύποπτος για τρομοκρατία στη Γαλλία

Σχεδίαζε μια «εξαιρετικά βίαιη» επίθεση

Ολόκληρο ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ είχε ο ύποπτος για τρομοκρατία στη Γαλλία

​Ένα μίνι... οπλοστάσιο βρήκαν οι γαλλικές αρχές στο διαμέρισμα του Ρεντά Κρικέ, του άνδρα που έχει συλληφθεί από την περασμένη εβδομάδα κατηγορούμενος πως σχεδίαζε νέα τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία. Στο διαμέρισμά του, εκτός από πέντε αυτόματα τουφέκια και περίστροφα βρέθηκαν επίσης χημικές ουσίες και εκρηκτικά για την κατασκευή βόμβας.

Ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την έρευνα (όπως κι εκείνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου) Φρανσουά Μολέν μίλησε για «άνευ προηγουμένου» ποσότητα όπλων, τα οποία είχε στην κατοχή του ο Κρικέ. Και τόνισε πως σχεδίαζε «εξαιρετικά βίαιη» επίθεση.

Η αστυνομία επίσης ανακάλυψε στο διαμέρισμά του 5 πλαστά διαβατήρια, καινούργια κινητά και δύο υπολογιστές που περιείχαν πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και τζιχαντιστικές οργανώσεις.

«Τα πάντα δείχνουν ότι η ανακάλυψη αυτή της κρυψώνας απέτρεψε μια εξαιρετικά βίαιη ενέργεια από ένα τρομοκρατικό δίκτυο» τόνισε ο Μολέν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σπεύδοντας να προσθέσει ότι οι αρχές δεν έχουν εντοπίσει «κανέναν συγκεκριμένο στόχο».

Ο 32χρονος, ο οποίος καταδικάστηκε ερήμην σε κάθειρξη 10 ετών από βελγικό δικαστήριο τον περασμένο Ιούλιο καθώς κρίθηκε ένοχος για στρατολόγηση ισλαμιστών μαχητών για τη Συρία, υποστήριξε στους Γάλλους ανακριτές ότι δεν είναι τρομοκράτης και δεν έδωσε παρά ελάχιστες πληροφορίες για τη δράση του, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Ο Κρικέ φέρεται να μετέβη στη Συρία στα τέλη του 2014 και στις αρχές του 2015 μαζί με έναν άλλο άνδρα, τον Ανίς Μπαχρί, που συνελήφθη στο Ρότερνταμ την 27η Μαρτίου έπειτα από αίτημα της γαλλικής αστυνομίας και αναμένεται να απελαθεί στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τον Γάλλο αξιωματούχο, οι γαλλικές αρχές συνεργάζονται επίσης με τους Βέλγους εταίρους τους στις έρευνες με επίκεντρο άλλα δύο πρόσωπα που συνδέονται με τον Κρικέτ, τον Αμπντερχαμάν Α. και τον Ραμπάτ Μ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top