ΣΟΒΑΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Αποχωρεί το 1/3 των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο

Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας εδώ και περίπου έξι μήνες

ΣΟΒΑΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Αποχωρεί το 1/3 των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο

​Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας Afrika αποκάλυψε ότι αποχώρησε το 1/3 των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο!

Μάλιστα το δημοσίευμα αναφέρει ότι αυτό δεν είναι μια πρόσφατη εξέλιξη, αλλά είναι μια διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας εδώ και περίπου έξι μήνες.

Ενδεικτικά, η εφημερίδα αναφέρει ότι μονάδα κομάντος που εδρεύει στην Μύρτου της Κερύνειας επαναπατρίσθηκε πίσω στην Τουρκία, προκειμένου να αναλάβει αντιτρομοκρατικά καθήκοντα, ή και να αναπτυχθεί σε περιοχές του εμπόλεμου Κουρδιστάν στην Νοτιοανατολική Τουρκία.

Η Afrika αναφέρει ότι η διαδικασία όχι μόνο βρίσκεται εν εξελίξει, αλλά ότι τις τελευταίες ημέρες, λόγω και των ραγδαίων εξελίξεων στο εσωτερικό μέτωπο που αφορά στα απανωτά τρομοκρατικά χτυπήματα σε τουρκικό έδαφος τόσο από Κούρδους, όσο και από το PKK, έχει επιταχυνθεί.

Σε ερώτηση της ανταποκρίτριας του ΡΙΚ στην Κων/πουλη οι αρμόδιες τουρκικές Αρχές, χωρίς να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν το δημοσίευμα, την προέτρεψαν να υποβάλει γραπτώς το ερώτημά της στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Τούρκοι αξιωματούχοι ούτε επιβεβαιώνουν ούτε και διαψεύδουν το δημοσίευμα, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται η επιχείρηση αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων συνεχίζεται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top