ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ερντογάν: Δώσαμε στο Βέλγιο τον έναν τζιχαντιστή και τον άφησαν ελεύθερο

Ομπάμα: Προτεραιότητά μου είναι να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος-Πρώτη ανάρτηση: 23/03/2016 19:30

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ερντογάν: Δώσαμε στο Βέλγιο τον έναν τζιχαντιστή και τον άφησαν ελεύθερο

Την αποκάλυψη ότι το Βέλγιο αγνόησε τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας από τον περασμένο Ιούλιο, ότι ο ένας από τους καμικάζι των Βρυξελλών, ήταν τζιχαντιστής, έκανε σε συνέντευξη τύπου ο Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο ένας από τους βομβιστές της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες είχε απελαθεί από την Τουρκία τον περασμένο Ιούνιο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η Τουρκία ενημέρωσε τις βελγικές αρχές για την απέλαση τον Ιούλιο του 2015, αλλά οι βελγικές αρχές τον άφησαν ελεύθερο.

Το Βέλγιο, αγνόησε τις προειδοποιήσεις μας ότι ο άνθρωπος αυτός ήταν τζιχαντιστής και τον άφησαν ελεύθερο επειδή δεν βρήκαν να συνδέεται με την τρομοκρατία, τόνισε.

«Ένας από τους δράστες των επιθέσεων στις Βρυξέλλες είναι πρόσωπο το οποίο προσαγάγαμε τον Ιούνιο του 2015 στην νοτιοανατολική επαρχία Γκαζιαντέπ και τον απελάσαμε» σημείωσε σε συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Ρουμάνο ομόλογο του στην Άγκυρα.

«Ενημερώσαμε την πρεσβεία του Βελγίου για την διαδικασία απέλασης του δράστη με μια επιστολή στις 14 Ιουλίου του 2015. Ωστόσο, οι Βέλγοι τον άφησαν ελεύθερο παρά την απέλαση του» πρόσθεσε ο κ. Ερντογάν.

Ομπάμα: Προτεραιότητά μου είναι να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος

«Αποτελεί πρώτη προτεραιότητά μου να εξαλειφθεί η μάστιγα του Ισλαμικού Κράτους», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Μπορούμε και θέλουμε να νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Αργεντινής, Μαουρίτσιο Μάκρι.

Από το Μπουένος Άιρες όπου βρίσκεται, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως «αποτελεί πρώτη προτεραιότητά μου να εξαλειφθεί η μάστιγα του Ισλαμικού Κράτους».

Την ίδια στιγμή, επισήμανε πως ο αγώνας των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους βρίσκεται διαρκώς σε προσαρμογή, προσθέτοντας ότι λαμβάνονται μέτρα για την προστασία των Αμερικανών πολιτών.

Ο Ομπάμα τόνισε πως οι ΗΠΑ θα προσφέρουν βοήθεια στο Βέλγιο για τις έρευνες σχετικά με τις επιθέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ΙSIS ΑΠΕΙΛΕΙ πάλι τη Δύση: "Έρχονται πικρές και σκοτεινές μέρες"

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΙΑ: Ο αδερφός του ενός μακελάρη των Βρυξελλών κερδίζει μετάλλια για το Βέλγιο

Βρυξέλλες: ΡΑΓΙΣΑΝ καρδιές-Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων

ΑΝΑΤΡΟΠΗ! ΔΕΝ συνελήφθη ο τρίτος δράστης των επιθέσεων στις Βρυξέλλες!

ΑΔΕΛΦΙΑ οι βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών-Ήταν γνωστοί στις Αρχές!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top