Βρυξέλλες: ΡΑΓΙΣΑΝ καρδιές-Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων

Τρεις υπάλληλοι της Κομισιόν μεταξύ των τραυματιών

Βρυξέλλες: ΡΑΓΙΣΑΝ καρδιές-Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων

​Χιλιάδες άνθρωποι, στις 13:00 ώρα Βελγίου, σταμάτησαν ότι έκαναν, βγήκαν από τα γραφεία τους ή συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Χρηματιστηρίου για να συμμετάσχουν στην ενός λεπτού σιγή για την μνήμη των θυμάτων που σκοτώθηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών σε αεροδρόμιο και μετρό!

56f24471c4618848108b4572.jpg
Η ενός λεπτού σιγή ολοκληρώθηκε με χειροκροτήματα.

silence_533_355.jpg
CeOkxjeWIAAt3GE.jpg
CeOmdtbW8AEJtLn.jpg
Με δάκρυα στα μάτια ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ τήρησε μαζί με υπαλλήλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης.

CeOnhytW4AAGkha.jpg
yueiyu.jpg
Την ώρα που οι αρχές στο Βέλγιο έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπίσουν τον τρίτο δράστη της επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, συνελήφθη ένας άνδρας, ο οποίος αρνείται να πει ποιος είναι και έτσι θα γίνει εξέταση DNA προκειμένου να εξακριβωθεί η ταυτότητά του.

Τρεις υπάλληλοι της Κομισιόν μεταξύ των τραυματιών από τις επιθέσεις

Τρεις υπάλληλοι της Κομισιόν βρίσκονται μεταξύ των τραυματισθέντων θυμάτων, ανακοίνωσε πριν από λίγο η Επίτροπος αρμόδια για το προσωπικό Κρυσταλίνα Γκεοργκίεβα, μετά το πέρας της συνεδρίασης του Κολεγίου των Επιτρόπων.

Το 1/3 των υπαλλήλων της Κομισιόν επέλεξε την επιλογή της τηλε-εργασίας σήμερα, μια μέρα μετά τις επιθέσεις.

Τα μέλη του Κολεγίου, τήρησαν ενός λεπτού σιγή από κοινού με το Βασιλέα του Βελγίου στο προαύλιο της Κομισιόν.

γερτςετς.jpg
«Χθες μας χτύπησαν στην πόλη μας στις Βρυξέλλες», είπε η αρμόδια Επίτροπος. «Οι εξτρεμιστές δεν μιλάνε για όλη τη θρησκεία και πρέπει να καταλάβουμε ότι πολλοί από τους πρόσφυγες, τρέχουν να ξεφύγουν από αυτούς τους εξτρεμιστές».

Στο Κολέγιο συμμετείχε και ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μανούελ Βαλς.

Μάλιστα, ο βασιλιάς του Βελγίου Φίλιππος και ο πρωθυπουργός της χώρας Σαρλ Μισέλ επισκέφτηκαν το νοσοκομείο Erasme όπου νοσηλεύονται θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στις Βρυξέλλες.

Η επόμενη μέρα στις Βρυξέλλες

56f27a9fc36188ac7c8b4588.jpg
Πόνος, φόβος, θρήνος και στρατός παντού. Το πρωί όσοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν στο μετρό ήρθαν αντιμέτωποι με πρωτοφανείς ελέγχους.

1458729045852340.jpg
Πάνοπλοι στρατιώτες έξω από τις πύλες του μετρό ελέγχουν τις τσάντες όσες θέλουν να μπουν στο εσωτερικό του.

1458729046914865.jpg
Οι κάτοικοι των Βρυξελλών, τόσο οι Βέλγοι όσο και οι «φιλοξενούμενοι» Ευρωπαίοι και μη, πενθούν, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούν βρουν ξανά τους ρυθμούς τους!

«Ξύπνησα με χανγκόβερ, ενώ δεν πίνω ποτέ αλκοόλ, ούτε γουλιά» λέει ο Ρενο Μ., Βέλγος καθηγητής γυμναστικής, περιγράφοντας ένα συναίσθημα που είχαν πολλοί σήμερα το πρωί, λόγω των παρατεταμένων συζητήσεων περί τρομοκρατίας χθες το βράδυ και τη συνεχιζόμενη αίσθηση ανησυχίας.

1458729045890671.jpg
Πολλοί από τους υπαλλήλους των εταιριών και των ευρωπαϊκών οργάνων σήμερα έμειναν να δουλέψουν από το σπίτι.

«Δεν λειτουργεί ακόμα το τραμ που πάει στην περιοχή της εργασίας μου και η διεύθυνση της εταιρίας μάς άφησε το ελεύθερο να αποφασίσουμε αν θα πάμε ή θα δουλέψουμε από το σπίτι», εξηγεί η Μαρία Π., υπάλληλος μιας ευρωπαϊκής οργάνωσης.

Αυτήν την ώρα η κυκλοφορία των μέσων μεταφοράς επανέρχεται με αργούς ρυθμούς και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

1458729046688323.jpg
Το μετρό λειτουργεί μερικώς καθώς πολλοί σταθμοί δεν εξυπηρετούνται, τα λεωφορεία και τα τραμ κάνουν την εμφάνισή τους στους δρόμους σποραδικά και με καθυστερήσεις, ενώ κάποια σημεία του περιφερειακού αυτοκινητόδρομου γύρω από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα είναι κλειστά όπως και ο δρόμος για το αεροδρόμιο, προκαλώντας ουρές αυτοκινήτων.

Το αεροδρόμιο παραμένει και σήμερα εκτός λειτουργίας.

Πολλοί κάτοικοι της πόλης σήμερα, αύριο και την Παρασκευή έχουν προγραμματισμένες πτήσεις για τις χώρες καταγωγής τους, καθώς η ερχόμενη Κυριακή είναι το καθολικό Πάσχα.

«Η πτήση μου είναι για αύριο από το Ζάβεντεμ. Ελπίζω να ανοίξει το αεροδρόμιο, αλλιώς πρέπει να βρω έναν άλλο τρόπο να φύγω. Ίσως με low budget πτήση από το περιφερειακό αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το Σαρλερουά», λέει η Αλεσάντρα Κ. εργαζόμενη της ΕΕ με προορισμό διακοπών την Ιταλία.

Συγχρόνως, οι Βρυξελλιώτες δείχνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν τον τρόμο να γίνει κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

1458731005340405.jpg
Με συνθήματα, με συγκεντρώσεις, με κινητοποιήσεις κάθε είδους δηλώνουν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν να ζουν και να χαμογελούν.

silence-1.jpg
Στο πιο κεντρικό σημείο των Βρυξελλών, εκεί που βρίσκεται το Χρηματιστήριο, χθες έσπευσαν εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης και έγραψαν πολύχρωμα μηνύματα στην άσφαλτο.

56f26fd8c461884d108b4596.jpg
Άλλοτε μηνύματα υπέρ της ειρήνης «Δε θα έχετε το μίσος μας. Ειρήνη», άλλοτε υβριστικά μηνύματα κατά της τρομοκρατίας και του Ισλαμικού Κράτους, άλλοτε μηνύματα αλληλεγγύης «η Ελλάδα πενθεί μαζί σας» και άλλοτε τυπικούς ύμνους στη ζωή των Βρυξελλών «Μπύρα, Σοκολάτα και Αγάπη».

Σήμερα το απόγευμα οι Βέλγοι ετοιμάζουν μια ακόμα κινητοποίηση, στο ίδιο πάντα πνεύμα. Στο ίδιο σημείο, στο Χρηματιστήριο, στις 5 τοπική ώρα είναι όλοι καλεσμένοι σε μια «ομαδική αγκαλιά».

«Δεν ξέρω για σας εγώ πάντως μετά από όλα αυτά έχω ανάγκη μια αγκαλιά», αναφέρει η πρόσκληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποια είναι η γυναίκα ΣΥΜΒΟΛΟ του μακελειού στις Βρυξέλλες- Είναι καλυμμένη με αίμα και σκόνη

Το ντου της Αντιτρομοκρατικής σε διαμέρισμα του Σάαρμπεκ- Οι σακούλες με τα ευρήματα! -ΦΩΤΟ

ΑΔΕΛΦΙΑ οι βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών-Ήταν γνωστοί στις Αρχές!

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ:Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 3ου δράστη-Υπόσχεται ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ το ΙΚ!

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ λίγα δευτερόλεπτα μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών-ΝΕΚΡΟΙ στο έδαφος

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top