ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ οι μαρτυρίες από την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό των Βρυξελλών

Η καρδιά της Ευρώπης μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ οι μαρτυρίες από την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό των Βρυξελλών

​«Ακούσαμε μια έκρηξη, ήμουν στο πρώτο βαγόνι, έτοιμη να βγω» λέει με δάκρυα στα μάτια μπροστά στις κάμερες μια γυναίκα που επέβαινε στο μοιραίο συρμό του μετρό των Βρυξελλών την ώρα που μια βόμβα σκόρπισε το θάνατο και τον τρόμο.

Η καρδιά της Ευρώπης μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη. Στους δρόμους γύρω από τον σταθμό Μααλμπέκ κείτονταν τραυματίες. Η έκρηξη έγινε την ώρα που ήταν γεμάτος κόσμο που πήγαινε στις δουλειές του.

«Ήμουν στο δρόμο για την δουλειά το πρωί. Πήρα το μετρό στον σταθμό Αρ-Λουά. Κατευθυνόμουν προς τον Σουμάν και βρισκόμασταν μεταξύ του Αρ-Λουά και του Μααλμπέκ όταν αισθανθήκαμε μια μικρή έκρηξη στον αέρα και ακούσαμε κάτι βαρύ σε απόσταση. Το μετρό αμέσως σταμάτησε, τα φώτα έσβησαν, η μηχανή σταμάτησε. Ένα μήνυμα ήρθε από την ενδοεπικοινωνία που έλεγε ότι υπάρχει αναταραχή στη γραμμή που συνεχίστηκε για λίγα λεπτά. Ο κόσμος ήταν φανερά νευρικός», εξιστορεί ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Παράλληλα, εικόνες από επιβάτες να βγαίνουν από τα σκοτεινά βαγόνια άρχισαν να μεταδίδονται από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου. Παιδιά ούρλιαζαν.
Περιπολικά ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο. Η βόμβα εξερ��άγη σε απόσταση λίγων μέτρων από τα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι νεκροί μόνο από την έκρηξη στο μετρό φτάνουν τους 20 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100. Ανάμεσά τους κι ένας Κύπριος μόνιμος κάτοικος Βρυξελλών, ο Αντρέας Χαραλάμπους που έχει μόνον εκδορές.

Και έξω από τον σταθμό διαδραματίστηκαν συγκλονιστικές σκηνές.

Ένα ζευγάρι αγκαλιάστηκε σφιχτά επειδή σώθηκε από την έκρηξη αλλά πίσω τους ακριβώς ένας τραυματισμένος άνδρας απεγνωσμένα καλούσε σε βοήθεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΤΣΙ έγινε η ΕΚΡΗΞΗ στο μετρό Μάλμπεκ των Βρυξελλών-Διαλύθηκαν τα βαγόνια

Αυτόπτης μάρτυρας: «Ένας κύριος έχασε δύο πόδια, ένας αστυνομικός είχε το ένα πόδι λιωμένο»

«MATΩΝΕΙ» η καρδιά της Ευρώπης-Το χρονικό των τρομοκρατικών χτυπημάτων στις Βρυξέλλες

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top