Μέλος του Ισλαμικού Κράτους τελικά ο καμικάζι της Κωνσταντινούπολης!

Νέα διάσταση στην επίθεση-Στρατιωτικός νόμος σε επτά επαρχίες και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Μέλος του Ισλαμικού Κράτους τελικά ο καμικάζι της Κωνσταντινούπολης!
Μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ήταν ο καμικάζι του χθεσινού νέου μακελειού στην Τουρκία (αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη) όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός των Εσωτερικών, Εφκάν ��λά!
Σύμφωνα με τα στοιχεία των τουρκικών αρχών, δράστης ήταν ο Μεχμέτ Οζτούρκ, που γεννήθηκε το 1992 στην πόλη Γκαζιαντέπ της νότιας Τουρκίας.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε επίσης ότι συνελήφθησαν επίσης πέντε άτομα για τη χθεσινή επίθεση, ενώ επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος σε επτά επαρχίες.
Απαγορεύτηκαν επίσης οι εορτασμοί της κουρδικής γιορτής της άνοιξης (Newroz) σε αρκετές πόλεις, ενώ σε άλλες πόλεις λαμβάνονται αυστηρά μέτρα ασφάλειας.
Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε ακόμα ότι οι τουρκικές υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας επανεξετάζουν συνολικά τα μέτρα ασφάλειας στη χώρα.
Το γεγονός πάντως ότι ο δράστης φέρεται να ήταν τζιχαντιστής, δίνει νέα διάσταση στο γεγονός ότι 3 από τα 5 θύματα ήταν Ισραηλινοί πολίτες.
Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, οι αρχές ασφαλείας της χώρας του προσπαθούσαν να διευκρινίσουν αν στόχος της επίθεσης ήταν πολίτες του Ισραήλ, διερευνώντας αν στην επίθεση έχει ανάμειξη το Ισλαμικό Κράτος. «Υπάρχουν πληροφορίες ότι την επίθεση πραγματοποίησε μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές, δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί και τις ελέγχουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top