Ιστορική επίσκεψη: Στην Κούβα σήμερα ο Ομπάμα

Επισφραγίζει το τέλος σε μισό αιώνα εχθρότητας

Ιστορική επίσκεψη: Στην Κούβα σήμερα ο Ομπάμα
Την Κούβα επισκέπτεται σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε μία ιστορική επίσκεψη σε ένα από τα τελευταία προπύργια του κομμουνισμού, σκοπεύοντας να βάλει τέλος σε πέντε δεκαετίες εχθρότητας.
Ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να φθάσει σήμερα τις 17:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της Αβάνας και να γίνει ο πρώτος εν ενεργεία αμερικανός ηγέτης που επισκέπτεται το νησί μετά την επίσκεψη του Κάλβιν Κούλιτζ το 1928.
Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μισέλ και τις δύο κόρες τους Μάλια και Σάσ��, ο Ομπάμα επιδιώκει να σταθεροποιήσει τη θεαματική προσέγγιση που άρχισε στα τέλη του 2014 με την Κούβα του Ραούλ Κάστρο.
Ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος θα μεταβεί στη συνέχεια στην Αργεντινή, θέλει επίσης να βελτιώσει την εικόνα της χώρας του στη Λατινική Αμερική.
Ο Λευκός Οίκος έχει πάρει τους τελευταίους μήνες μια σειρά μέτρων για τη χαλάρωση του εμπάργκο που επιβάλλεται στο νησί από το 1962 και η πλήρης άρση του οποίου εξαρτάται από το Κογκρέσο.
Η ξενοδοχειακή αλυσίδα Starwood ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι πήρε το πράσινο φως από το υπουργείο Οικονομικών για να ανοιξει δύο ξενοδοχεία στην Αβάνα. Έγινε έτσι η πρώτη αμερικανική πολυεθνική που εγκαθίσταται στην Κουβα μετά την επανάσταση του Φιντέλ Κάστρο το 1959.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top