Τι λένε για το τρομοκρατικό χτύπημα οι Έλληνες που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη!

Δίπλα σε ελληνικό σχολείο έγινε η έκρηξη

​Σοκαρισμένοι και τρομαγμένοι είναι κάποιοι Έλληνες που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση που συνέβη στο κεντρικότερο σημείο της Πόλης μόλις 100 μέτρα από την πλατεία Ταξίμ.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μαζί με τον βομβιστή αυτοκτονίας και 36 τραυματίσθηκαν.

Η έκρηξη έγινε κοντά στο Σισμανόγλειο, όπου βρίσκεται και η κατοικία του Έλληνα Γενικού Προξένου και λίγο μακρύτερα μέσα στα στενά το Ζάππειο και το Ζωγράφειο, τα ελληνικά σχολεία.

Εκεί κοντά έμεναν και δυο Ελληνίδες τουρίστριες που μίλησαν στην κάμερα για την δραματική εμπειρία τους: «Οπωσδήποτε φοβηθήκαμε, μείναμε μέσα στο ξενοδοχείο, δεν μας άφησαν και από το ξενοδοχείο να βγούμε».

Η ανατίναξη του βομβιστή έγινε στη γωνία της οδού Μπάλο και του πεζόδρομου της Ιστικλάλ δίπλα από το Γραφείο του Επάρχου, του καϊμακάμη της Πόλης.

1458384162496623.jpg
Το βίντεο που ανέβηκε στο Διαδίκτυο είναι συνταρακτικό. Δείχνει αμέριμνους πολίτες να περπατούν και έναν άνδρα μελαψό, με τα χέρια σταυρωμένα σα να κρατάει κάτι, κατά πάσα πιθανότητα τον βομβιστή, την ώρα ακριβώς που ανατινάσσεται.

Άλλες κάμερες κατέγραψαν τις σκηνές αλλοφροσύνης αμέσως μετά. Τρεις νεκροί επί τόπου, άλλοι αιμόφυρτοι στο κράσπεδο ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια. Οι πρώτοι αστυνομικοί προσπαθούν να δώσουν χείρα βοηθείας. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και Ισραηλινοί τουρίστες.

Αρχικά υπήρξαν φήμες ότι κι άλλες βόμβες εξερράγησαν σε άλλα σημεία της Πόλης όμως σύντομα διαψεύσθηκαν.

Στην πλέον φυλασσόμενη συνοικία της Πόλης, οι ειδικές δυνάμεις δεν άργησαν να εμφανισθούν και να ακροβολισθούν κατά μήκος του δρόμου, πάνοπλοι και με τη συνδρομή ελικοπτέρων.

Στα τουρκικά Μέσα ακούγονται εικασίες για τις πρα��ματικές προθέσεις του βομβιστή αυτοκτονίας.

Μία από αυτές είναι ότι δεν ήθελε να ανατιναχθεί στο σημείο εκείνο, διότι 10 το πρωί Σαββάτου δεν έχει ακόμη κόσμο, καθώς τα καταστήματα στον πολυσύχναστο δρόμο μόλις ανοίγουν.

Οι πρώτες ενδείξεις πάντως στοχεύουν το ΡΚΚ, την εκτός νόμου αυτονομιστική οργάνωση των Κούρδων ή τη νέα δραστήρια οργάνωση Γεράκια της Ελευθερίας.

Μετά την ανατίναξη του βομβιστή, η Μεγάλη Οδός του Πέραν, ο πεζόδρομος της Ιστικλάλ που αρχίζει από την πλατεία Ταξίμ και τερματίζει στο Γαλατά, μήκους 3 χιλιομέτρων, όπου βρίσκονται δεκάδες καφέ, εστιατόρια, προξενεία και γραφεία, σφραγίσθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκαν οι τραυματίες, συγκεντρωμένοι οι συγγενείς προσπαθούν να μάθουν κάποιο νέο των δικών τους ανθρώπων, δίνοντας κουράγιο ο ένας στον άλλο.

Η σημερινή τρομοκρατική ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη, γίνεται έξι μέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα που είχε αφήσει 37 νεκρούς.

Η Γερμανία είχε κλείσει την πρεσβεία της στην Άγκυρα και το Γενικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη επειδή οι υπηρεσίες πληροφοριών είχαν λάβει γνώση για επικείμενη επίθεση.

Και η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει προειδοποιήσει τους Αμερικανούς πολίτες ότι λόγω των εορτασμών της κουρδικής εορτής της Νεβρόζ αύριο, καλό θα είναι να αποφεύγουν τις μετακινήσεις σε τέσσερις πόλεις: Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη και Άδανα.

Από τις τουρκικές Αρχές έχουν απαγορευθεί οι εορτασ��οί σε όλες τις πόλεις πλην του Ντιγιάρμπακιρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ!Η στιγμή που ο βομβιστής ανατινάζεται και σκορπά τον θάνατο-ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟ

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top