ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα: Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση!

Έκλεισε και ένα γερμανικό σχολείο στην Κωνσταντινούπολη

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα: Φόβοι για τρομοκρατική επίθεση!

​Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα έκλεισε εξαιτίας ύπαρξης ενδείξεων για πιθανή επικείμενη απειλή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, για τον ίδιο λόγο έκλεισαν, όπως επιβεβαίωσε ο Χ.Β. Σταϊνμάγιερ, ένα γερμανικό σχολείο στην Κωνσταντινούπολη καθώς και το γενικό προξενείο.

Την Τρίτη είχε προηγηθεί προειδοποιητικό ηλεκτρονικό μήνυμα από την πρεσβεία στους Γερμανούς πολίτες που βρίσκονται στην Άγκυρα για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις σε εμπορικά κέντρα.

Η επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πολυσύχναστη πλατεία Κιζιλάι, στο κέντρο της Άγκυρας, την Κυριακή, στην οποία 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν, διαπράχθηκε από τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (ΤΑΚ), μια ριζοσπαστική οργάνωση προσκείμενη στους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Να σημειωθεί ότι η Τουρκία είναι σε κατάσταση υψίστου συναγερμού μετά την επίθεση στις 10 Οκτωβρίου που είχε στόχο φιλοκουρδική διαδήλωση μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας.

Η επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο 103 ανθρώπων και είναι η πλέον αιματηρή που έχει σημειωθεί ποτέ σε τουρκικό έδαφος, αποδόθηκε από την Άγκυρα στο ΙΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ από την Τουρκία: Ο «σουλτάνος» έδιωξε τον ανταποκριτή του Spiegel

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top