ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Οι Γερμανοί μας ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ- Δείτε γιατί

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος στήριξε τη χώρα μας σε ό,τι αφορά την προσφυγική κρίση

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Οι Γερμανοί μας ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ- Δείτε γιατί

​Για ακόμη μία φορά, η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε την στήριξη της στην Ελλάδα σε ό,τι έχει να κάνει με την προσφυγική κρίση.

Μάλιστα, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι πρόθυμη και -χάρη στην ευρωπαϊκή στήριξη- όλο και περισσότερο σε θέση να βοηθήσει τους ανθρώπους που βρίσκονται στην Ειδομένη, και η στάση της δεν μπορεί κατά ��αμία έννοια να συγκριθεί με αυτήν της Ουγγαρίας το περασμένο καλοκαίρι».

Επανέλαβε ότι «η γερμανική κυβέρνηση εργάζεται για μια λύση βιώσιμη για ολόκληρη την Ευρώπη», ενώ ανέφερε ότι το τουρκικό σχέδιο θα μπορούσε να αποτελέσει αποφασιστικό βήμα προς μια καλύτερη ευρωπαϊκή πολιτική.

«Δεν μπορούν να συγκριθούν. Στη Βουδαπέστη το θέμα ήταν να αποτραπεί μια σοβαρή ανθρωπιστική έκτακτη κατάσταση η οποία είχε δημιουργηθεί, διότι η Ουγγαρία δεν κατέβαλε προσπάθεια να βοηθήσει ανθρωπιστικά τους ανθρώπους, αλλά τους εμπόδιζε να συνεχίσουν το ταξίδι τους με τα εισιτήρια τρένου που ήδη είχαν αγοράσει.

Σήμερα έχουμε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Η Ελλάδα είναι πρόθυμη και χάρη στην ευρωπαϊκή στήριξη όλο και περισσότερο σε θέση να βοηθήσει τους πρόσφυγες. Oι εικόνες που βλέπουμε από την Ειδομένη, με κακό καιρό και λασπωμένο έδαφος, δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο, ωστόσο η Ελλάδα είναι όλο και περισσότερο πρόθυμη και σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top