Όλη η Ευρώπη ένα ΦΡΟΥΡΙΟ! Φράζουν τα σύνορά τους Αλβανία και Βουλγαρία

Συνεχίζουν να υψώνονται φράχτες στα σύνορα της Ελλάδας

​Ένα απόρθητο φρούριο θυμίζει η Ευρώπη, καθώς μετά το κλείσιμο της Βαλκανικής Διαδρομής και από το φόβο μήπως οι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα πρόσφυγες αναζητήσουν νέες διόδους διαφυγής, κλείνουν τα σύνορά τους τόσο η Αλβανία, όσο και η Βουλγαρία.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, στα αλβανικά σύνορα θα υπάρχουν και άνδρες της ιταλικής αστυνομίας, καθώς η Ιταλία θα συνδράμει στη φύλαξη των αλβανικών συνόρων, φοβούμενοι μήπως οι πρόσφυγες φτάσουν στα ιταλικά παράλια μέσω της Αδριατικής.

Μάλιστα πηγές από τα Τίρανα, σημείωναν με νόημα πως είναι η πρώτη φορά από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του ΄40, που αναπτύσσονται στα ελληνοαλβανικά σύνορα ένοπλα ιταλικά τμήματα.

Η συμφωνία αυτή για τη φύλαξη των συνόρων της Αλβανίας με τη συνδρομή της Ιτ��λίας, επετεύχθη κατά τη συνάντηση που είχαν στη Ρώμη οι υπουργοί Εσωτερικών των δύο χωρών και προβλέπει ότι η ιταλική βοήθεια προς την Αλβανία θα είναι σε προσωπικό και σε τεχνικά μέσα.

Όπως μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ, οι κοινές περιπολίες θα ξεκινήσουν από αύριο και στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών συναντήθηκαν στην Αυλώνα οι αρχηγοί αστυνομίας των δύο χωρών για να εξειδικεύσουν τη συμφωνία των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Στο ίδιο κλίμα και η Βουλγαρία που έχει ήδη αναπτύξει στρατό κατά μήκος της συνοριογραμμής. Μάλιστα, όπως αναφέρει η Καθημερινή, στρατός και συνοριοφυλακή της γειτονικής χώρας πραγματοποίησαν από κοινού άσκηση στον Προμαχώνα με την επωνυμία «Σύνορα 2016» με σενάριο που βασιζόταν στην αντιμετώπιση μαζικής εισβολής προσφύγων από την Ελλάδα.

«Η Βουλγαρία ετοιμάζεται να κατασκευάσει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης. Διεξάγονται ήδη πυκνές περιπολίες από αποσπάσματα του στρατού και της αστυνομίας στη μεθόριο και λαμβάνονται αυξημένα μέτρα», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Νικολάι Νεντσέφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top