ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ! Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβολούν 2 με 3 πρόσφυγες την ημέρα!

Προκειμένου να μην μπουν στην χώρα τους

Οι Τούρκοι συνοριοφύλακες πυροβολούν καθημερινά 2 με 3 πρόσφυγες που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα τους, με την γείτονα χώρα να δείχνει πως χρησιμοποιεί κάθε μέσο.

Σύμφωνα με τον Άντριου Γκάρνερ, ερευνητή της Διεθνούς Αμνηστίας, που μιλά στο RT, οι περιπτώσεις δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά.

«Τώρα, οι πληροφορίες που λαμβάνουμε από τους ιατρούς της Συρίας είναι πως 2 με 3 άνθρωποι πυροβολούνται κάθε μέρα, καθώς προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα», καταγγέλλει ο ερευνητής στο Russia Today.

«Υπάρχουν πολλές αναφορές για τέτοιου είδους περιστατικά στα σύνορα. Συλλέγουμε πληροφορίες από το 2014 όταν μας κατήγγειλαν τα πρώτα περιστατικά», αναφέρει.

«Τα τουρκικά κόμματα μας έχουν πει πως δεν ξέρουν ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και πως θα μπορούσαν να είναι μέλη ένοπλων ομάδων αλλά και λαθρέμποροι», προσέθεσε.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Γκάρνερ εξηγεί πως η απόγνωση που αισθάνονται οι πρόσφυγες τους οδηγεί είτε να στραφούν προς τους διακινητές είτε να προσπαθήσουν να περάσουν τα σύνορα μέσα στη νύχτα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top