ΣΥΝΕΒΗ και ΑΥΤΟ: ΟΙ Τουρκικές Αρχές συνέλαβαν για ΠΡΩΤΗ φορά ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ

Και όλα αυτά 48 ώρες πριν την Σύνοδο Κορυφής

​Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα τουλάχιστον δύο διακινητές ανθρώπων οι οποίοι μετέφεραν περίπου 120 Σύρους πρόσφυγες στα παράλια του Αιγαίου, σε μια ένδειξη πως η Τουρκία ενδεχομένως να αυξάνει τις προσπάθειες για να μειωθεί η ροή των μεταναστών προς την Ευρώπη.

Χωροφύλακες σταμάτησαν την ομάδα, η οποία αποτελούνταν κυρίως από γυναίκες και παιδιά, σε μια παραλία κοντά σε δασώδη περιοχή δίπλα στο χωριό Μπαντέμλι που βρίσκεται απέναντι από τη Λέσβο, δήλωσε στο Reuters αυτόπτης μάρτυρας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τις παραμονές της συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες και στην οποία η Τουρκία και η ΕΕ θα εξετάσουν τη μεταναστευτική κρίση.

Η Ευρώπη θέλει από την Τουρκία, η οποία είναι υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ, να αυξήσει την ασφάλεια κατά μήκος των ακτών της και να δέχεται πίσω μετανάστες που πιάνονται στη θάλασσα ώστε να βοηθήσει να μειωθεί η ροή των προσφύγων προς την ΕΕ. Σε αντάλλαγμα έχει υποσχεθεί κεφάλαια ύψους 3 δισεκ. ευρώ για να βοηθήσει την Τουρκία με τους 2,7 εκατ. Σύρους πρόσφυγες που φιλοξενεί.

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε αργά χθες το βράδυ την ΕΕ ότι χρονοτριβεί εδώ και τέσσερις μήνες με τα χρήματα αυτά.