ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ: Ιερέας κακοποιούσε ανήλικα αγοράκια

Καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκισης-ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:03/03/2016 11:19

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥ: Ιερέας κακοποιούσε ανήλικα αγοράκια

​Σε 16 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ένας ρωμαιοκαθολικός ιερέας στην Πενσιλβάνια για τη σεξουαλική κακοποίηση αγοριών που ζούσαν σε καταφύγια για παιδιά που διέτρεχαν κίνδυνο στην Ονδούρα.

Ο Τζόζεφ Μαουρίτσιο ο νεότερος, 70 ετών, εργαζόταν στην επισκοπή Αλτούνα-Τζόνσταουν, στην κεντρική Πενσιλβάνια, που επικρίθηκε για μια σωρεία σεξουαλικών κακοποιήσεων παιδιών σε έκθεση του σώματος ενόρκων που δόθηκε στη δημοσιότητα προχθές Τρίτη.

Ωστόσο, παρότι στην έκθεση αναφέρεται πως εκατοντάδες παιδιά κακοποιήθηκαν από περίπου 50 ιερείς και προστίθεται ότι η ιεραρχία της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας συγκάλυψε τα εγκλήματά τους, δεν ασκήθηκε καμιά ποινική δ��ωξη, διότι είτε τα αδικήματα έχουν παραγραφεί, ή οι φερόμενοι ως δράστες είναι υπερβολικά μεγάλης ηλικίας για να δικαστούν, σύμφωνα με τις αρχές.

Έπειτα από μια οκταήμερη δίκη, το σώμα των ενόρκων έκρινε τον Μαουρίτσιο τον Σεπτέμβριο ένοχο για παράνομη σεξουαλική συμπεριφορά στο εξωτερικό, κατοχή παιδικής πορνογραφίας και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα στο εξωτερικό, ανέφερε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Ντέιβιντ Χίκτον σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, ο Μαουρίτσιο είχε δημιουργήσει μια φιλανθρωπική οργάνωση που έγινε ο μεγαλύτερος δωρητής της Pro Niño, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που προσφέρει άσυλο σε άπορα και εγκαταλελειμμένα παιδιά στην περιοχή της πόλης Σαν Πέδρο Σούλα της Ονδούρας.

Κατά τη διάρκεια δέκα και πλέον αποστολικών ταξιδιών του στην Ονδούρα από το 2004 ως το 2009, ο Μαουρίτσιο κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον δύο παιδιά που ζούσαν στα άσυλα αυτά, συνέχισε ο Χίκτον.

Τουλάχιστον σε μία περίπτωση πλήρωσε τα αγόρια για να τα κακοποιήσει σεξουαλικά, ανέφερε ο εισαγγελέας. Επίσης διατηρούσε ψηφιακό αρχείο εικόνων και βίντεο από τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, περιλαμβανομένων των θυμάτων του, τόνισε ο Χίκτον.

Ο Μαουρίτσιο καταδικάστηκε να εκτίσει 200 μήνες κάθειρξη και να καταβάλει πρόστιμο 50.000 δολαρίων και 10.000 σε κάθε θύμα του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top