ΑΝΑΙΡΕΣΑΝ την προειδοποίηση για τσουνάμι στην Ινδονησία- «Υπάρχουν νεκροί» λέει αξιωματούχος

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 14.50 ώρα Ελλάδας και ήταν μεγέθους 7,9 Ρίχτερ

ΑΝΑΙΡΕΣΑΝ την προειδοποίηση για τσουνάμι στην Ινδονησία- «Υπάρχουν νεκροί» λέει αξιωματούχος
​Οι αρχές της Ινδονησίας αναίρεσαν την προειδοποίηση για τσουνάμι που είχαν εκδώσει για το νησί της Σουμάτρας μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό των 7,9 Ρίχτερ που έπληξε τα δυτικά παράλια του νησιού, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι TVRI, επικαλούμενο έναν αξιωματούχο της μετεωρολογικής υπηρεσίας.
Εκτός από την Ινδονησία, προειδοποίηση για τσουνάμι σε περιοχές των δυτικών ακτών της εξέδωσε και η Αυστραλία, όμως την ακύρωσε έπειτα από λίγα λεπτά.
Οι ινδονησιακές αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι υπήρχε κίνδυνος να πληγούν από παλιρροϊκά κύματα οι επαρχίες της Δυτικής Σουμάτρας, της Βόρειας Σουμάτρας και του Άτσεχ.
Η δόνηση σημειώθηκε στις 18.50 τοπική ώρα (14.50 ώρα Ελλάδας) και προκάλεσε πανικό στην Παντάνγκ όπου έγινε ιδιαίτερα αισθητή.
Αρχικά δεν υπήρχαν αναφορές για ζημιές ή θύματα. Ωστόσο, αξιωματούχος της υπη��εσίας έρευνας και διάσωσης της χώρας, είπε στο πρακτορείο Reuters πως υπάρχουν νεκροί. Δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσα ακριβώς είναι τα θύματα.
Ωστόσο, η κυβέρνηση της χώρας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι υπάρχουν νεκροί, σημειώνοντας ότι τέτοια επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top