Φάιμαν: Οι πρόσφυγες από την Ελλάδα να πηγαίνουν απευθείας στη Γερμανία

Η χώρα του δεν θα γίνει «προθάλαμος της Γερμανίας», λέει ο Αυστριακός καγκελάριος

Φάιμαν: Οι πρόσφυγες από την Ελλάδα να πηγαίνουν απευθείας στη Γερμανία

Ν​α παραλαμβάνει πρόσφυγες απευθείας από την Ελλάδα και από τις γειτονικές χώρες της Συρίας, ζητεί από τη Γερμανία ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», υπογραμμίζει ότι δεν επιτρέπεται η χώρα του να γίνει «προθάλαμος της Γερμανίας».

Ταυτόχρονα, ο Αυστριακός καγκελάριος τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ενός Ταμείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη, παρόμοιο με εκείνο για τη διάσωση των τραπεζών, του οποίου οι πόροι, όπως σημειώνει, θα χρησιμοποιούνται για την προστασία των εξωτερικών συνόρων στην Ελλάδα και για την κάλυψη των δαπανών που προκύπτουν από την περίθαλψη των αιτούντων άσυλο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γερμανία πρέπει να καθορίσει μία ημερήσια ποσόστωση και να εκδώσει έγγραφα διέλευσης για πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα, την Τουρκία ή την Ιορδανία.

«Δεν μπορεί να γίνεται περαιτέρω αποδεκτό, καθημερινά να μετακινούνται πολλές χιλιάδες πρόσφυγες προς την Κεντρική Ευρώπη και από την άλλη πλευρά η Γερμανία να ανακοινώνει ότι “σήμερα αφήνει να εισέλθουν στη χώρα μόνον 1.000 ή 2.000”», σημειώνει ο κ. Φάιμαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γερμανικά ΜΜΕ: Η Αθήνα χάνει τον έλεγχο των προσφύγων-Θα χυθεί αίμα! Μέρκελ:Κινδυνεύει το ευρώ!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top