Μέχρι και ΠΟΛΕΜΟ στα Βαλκάνια βλέπει ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων λόγω προσφυγικού

Υπεραμύνθηκε της απόφασης των αρχών για χρήση χημικών στα σύνορα

Μέχρι και ΠΟΛΕΜΟ στα Βαλκάνια βλέπει ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων λόγω προσφυγικού
​Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, υποστήριξε σήμερα στο BBC ότι ορθώς έγινε η χρήση δακρυγόνων και χημικών στα σύνορα με τη χώρα μας, προκειμένου να εμποδιστεί η διέλευση μεταναστών, ενώ σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt εξέφρασε φόβους ακόμη και για πόλεμο στα Βαλκάνια, αφού όπως είπε, εξαιτίας των αυξανόμενων εντάσεων μπορεί να προκληθούν «συγκρούσεις» μεταξύ των γειτόνων.
«Είδαμε περίπου 400 νεαρούς να προσπαθούν να περάσουν δια της βίας στο έδαφος της χώρας μας από την Ελλάδα. Αν οι δυνάμεις ασφαλείας μας είναι αντιμέτωπες με μια κατάσταση βίαιης απόπειρας από εκατοντάδες νεαρούς προκειμένου να περάσουν στο έδαφός μας χωρίς να θέλουν να καταγραφούν ή να μεταβούν στα κέντρα υποδοχής, δεν νομίζω ότι αυτό συνάδει με ό,τι έχει συμφωνηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο» δήλωσε ο Πόποσκι στο BBC.
«Το πιο απλό για την ΠΓΔΜ θα ήταν να αποχωρήσει από τα σύνορα και να αφήσει όλους τους πρόσφυγες να περάσουν», δήλωσε ο υπουργός αναφέροντας ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ είναι αντίθετες με μια τέτοια απόφαση.
«Μας είπαν ότι θέλουν ένα αξιόπιστο σύστημα όσον αφορά τους μετανάστες», ώστε να καταγράφονται οι υποψήφιοι για χορήγηση ασύλου, συνέχισε ο Πόποσκι και επισήμανε: «Τώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι το σύστημα δείχνει να μην λειτουργεί. Καθένας ανάμεσά μας θα πρέπει να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης για την επικράτειά του», επισήμανε.
Σε άλλη του συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, o Πόποσκι εξέφρασε φόβους για τυχόν «συγκρούσεις μεταξύ γειτόνων στην περίπτωση που ενισχυθούν οι συνοριακοί έλεγχοι».
9747770108_23066973-thumb-large.jpg
Στην αναμέτρηση αυτή, «η Σλοβενία στέλνει πίσω παράνομους μετανάστες προς την Κροατία, η Κροατία προς τη Σερβία και η Σερβία προς τη χώρα μας, κλπ.» εξήγησε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Φοβάμαι μήπως ένα τέτοιο σενάριο γίνει πραγματικότητα στην περίπτωση που υπάρξει μεγάλος αριθμός προσφύγων».
Γερμανικά ΜΜΕ: Η Αθήνα χάνει τον έλεγχο των προσφύγων-Θα χυθεί αίμα! Μέρκελ:Κινδυνεύει το ευρώ!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top