ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Πέντε χώρες κλείνουν τα σύνορα-Επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε 580 την ημέρα!

Ανεξάρτητα από το πόσοι περιμένουν στην Ειδομένη για να περάσουν

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Πέντε χώρες κλείνουν τα σύνορα-Επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε 580 την ημέρα!

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο προσφυγικό. Οι αρχηγοί των αστυνομικών δυνάμεων της Αυστρίας, της Σλοβενίας, της Κροατίας, της Σερβίας και της FYROM, συμφώνησαν να περιορίσουν τη ροή των μεταναστών σε 580 την ημέρα. Ανεξάρτητα από το πόσοι περιμένουν στην Ειδομένη για να περάσουν.

Η Αθήνα ανεβάζει τους τόνους, διαμαρτυρόμενη για τις προσπάθειες ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Αυστρία, να θέτουν φραγμούς στη μετακίνηση προσφύγων. Μάλιστα κάνει λόγο ακόμη και για ενδεχόμενο ελληνικό βέτο, κατά τη διάρκεια ευρωπαϊκών αποφάσεων για κρίσιμα ζητή��ατα.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι πως ζήτησε η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών να επισκεφτεί την Αθήνα κι η κυβέρνηση απάντησε όχι. Τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξελίξεις κρούει ο αρμόδιος επίτροπος για το μεταναστευτικό.

Η Ευρώπη ζητά από την Ελλάδα, μετά τους ελέγχους στα hot spot να περιορίσει την κυκλοφορία των νομίμων προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας, όπως το Σχιστό, και να φυλακίζει τους παράνομους μετανάστες σε κέντρα κράτησης, όπως συνέβαινε στο παρελθόν με την Αμυγδαλέζα.

Σε αντάλλαγμα η Ευρώπη σχεδιάζει να χορηγεί στους πρόσφυγες πανευρωπαϊκό άσυλο, και να επιταχύνει τη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά και την επαναπροώθηση μεταναστών στις χώρες τους. Υπόσχεται επίσης γενναία οικονομική βοήθεια προς την Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

STOP των Σλοβένων στους πρόσφυγες-Ποιο είναι το σχέδιο τους!

Στα δύο η Ευρώπη για το προσφυγικό: Φάιμαν κατά Ελλάδας – Οργή από Μέρκελ για Αυστρία!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Plan B για εγκλωβισμό των προσφύγων ��την Ελλάδα έχουν οι Βρυξέλλες!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top