«Πόλεμος» πάπα Φραγκίσκου-Ντόναλντ Τραμπ!Δεν είσαι χριστιανός του είπε-Τι απάντησε ο μεγιστάνας

Η στάση του για το προσφυγικό εξόργισε το Βατικανό

«Πόλεμος» πάπα Φραγκίσκου-Ντόναλντ Τραμπ!Δεν είσαι χριστιανός του είπε-Τι απάντησε ο μεγιστάνας
«Μάχη» έχει ξεσπάσει μεταξύ του πάπα Φραγκίσκου και του δισεκατομμυριούχου υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις κι η γενικότερη στάση του μεγιστάνα για το προσφυγικό.

Ο πάπας Φραγκίσκος αναμείχθηκε στον προεκλογικό αγώνα των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας ως «μη χριστιανικές» τις απόψεις του Ντόναλντ Τραμπ για το μεταναστευτικό. Η παρέμβαση του πάπα, μεταφράζεται ως δείγμα της σοβαρής διεθνούς ανησυχίας για την προεκλογική δυναμική του Τραμπ.

υθκρυθκρυθκ.jpg

Ο Τραμπ αντεπιτέθηκε χαρακτηρίζοντας ως «ελεεινό» τον ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, καθώς αμφισβήτησε την πίστη του, ενώ παράλληλα δήλωσε υπερήφανος Χριστιανός.

Ο πάπας Φραγκίσκος είχε δηλώ��ει στους δημοσιογράφους στη διάρκεια της πτήσης επιστροφής του από το Μεξικό: «Ένας άνθρωπος που σκέφτεται μόνο πως θα χτίσει τείχη, όπου κι αν αυτά βρίσκονται και δε χτίζει γέφυρες, δεν είναι Χριστιανός».

Μάλιστα, σε ερώτηση για το αν οι πιστοί της Καθολικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ θα πρέπει να ψηφίσουν κάποιον που έχει τις απόψεις του Τραμπ, ο πάπας Φραγκίσκος απάντησε: «Δε θα αναμειχθώ σε αυτό. Το μόνο που λέω είναι ότι ο άνθρωπος αυτός, δεν είναι Χριστιανός, αν έχει θέσεις όπως αυτές. Πρέπει να δούμε αν τα έχει πει έτσι και σε αυτό, υπάρχει το πλεονέκτημα της αμφιβολίας».

ρτθκρτθκρτθκ.jpg

Η απάντηση του Τραμπ:

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος φαίνεται ότι ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του Ποντίφικα και έτσι εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Αν και όταν το Βατικανό δεχθεί επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος ο Πάπας Φραγκίσκος θα εύχεται και θα προσεύχεται να ήταν πρόεδρος (των ΗΠΑ) ο Ντόναλντ Τραμπ».

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση ότι το Βατικανό είναι για τους τζιχαντιστές «το απόλυτο τρόπαιο» και αν εκείνος ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ το Ισλαμικό Κράτος θα είχε εξουδετερωθεί με πράξεις και δεν θα συνέβαινε ότι συμβαίνει σήμερα με τους πολιτικούς που είναι μόνο λόγια για τους τζιχαντιστές.

Στη συνέχεια, προσθέτει ότι: «Για ένα θρησκευόμενο άτομο είναι επαίσχυντο να αμφισβητεί την πίστη ενός άλλου ατόμου, είμαι ένας υπερήφανος χριστιανός και σαν πρόεδρος δεν θα επιτρέψω επιθέσεις στον χριστιανισμό, ούτε θα επιτρέψω την αποδυνάμωσή του. Χρησιμοποιούν τον Πάπα σαν μαριονέτα και αυτοί που το κάνουν θα έπρεπε να ντρέπονται, ειδικά όταν εμπλέκονται τόσες ζωές και όταν η παράνομη μετανάστευση είναι τόσο ανεξέλεγκτη».

Το Βατικανό είχε διευκρινίσει, ότι ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δεν κάνει πολιτική, αλλά όταν αναφέρθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ, έθετε ζήτημα πίστης. Το δελτίο Τύπου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η πολιτική δεν είναι το επάγγελμα του Πάπα. Είναι ένας άνθρωπος της πίστης, δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη ότι το ποιμενικό του μήνυμα έχει πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top