Κι άλλο χτύπημα στην Τουρκία την ώρα που μίλαγε ο Νταβούτογλου-Επτά νεκροί

Σε στρατιωτικό κονβόι στα νοτιανατολικά της χώρας

Κι άλλο χτύπημα στην Τουρκία την ώρα που μίλαγε ο Νταβούτογλου-Επτά νεκροί

Και άλλο αίμα χύθηκε στην Τουρκία, λίγες μόνο ώρες μετά την έκρηξη που προκάλεσε τον θάνατο 28 ανθρώπων στην Άγκυρα.

Πιο συγκεκριμένα, εφτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από έκρηξη σε στρατιωτικό κονβόι στα νοτιανατολικά της Τουρκίας στο δρόμο που συνδέει το Ντιγιάρμπακιρ με την επαρχία του Λις.

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο δρόμο πυροδοτήθηκε με τηλεκοντρόλ και εξερράγη, με αποτέλεσμα εφτά στρατιώτες να σκοτωθούν, ενώ ένας έχει τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με την ανακοίνωση των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων.

Η επίθεση έγινε σχεδόν ταυτόχρονα με την ώρα που ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωνε τα στοιχεία του δράστη της φονικής επίθεσης που έγινε την Τετάρτη στην πρωτεύουσα της Τουρκίας.

Οι νεκροί σύμφωνα με τη Zaman, είναι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Νταβούτογλου: Μαχητής των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού πίσω από το χτύπημα της Τετάρτης

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι έχουν αναγνωριστεί οι δράστες της επίθεσης αυτοκτονίας με αυτοκίνητο στην Άγκυρα, τονίζοντας ότι την επίθεση έκανε μαχητής των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG).

Ο Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι έγιναν εννέα συλλήψεις μετά την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του YPG με μέλη του PKK στην Τουρκία.
Παράλληλα, τόνισε ότι η βομβιστική επίθεση της Τετάρτης αποδεικνύει ότι οι Κούρδοι της Συρίας που στελεχώνουν το YPG, αποτελούν τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, δήλωσε επίσης, ότι αναμένει τη συνεργασία των συμμάχων της χώρας του, εκτός του YPG.

Διαψεύδει το Κουρδικό Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης

Ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), του μεγαλύτ��ρου κουρδικού κόμματος της Συρίας, Σάλεχ Μούσλιμ, διέψευσε κάθε ανάμειξη της στρατιωτικής του πτέρυγας των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη χθεσινή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα κατά την οποία σκοτώθηκαν 28 άνθρωποι.

Η Τουρκία συμμετέχει σε διεθνή συμμαχία υπό τις ΗΠΑ, κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ, ενώ τις τελευταίες ημέρες βομβαρδίζει τους Κούρδους μαχητές στα βόρεια της Συρίας.

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ για τα χτυπήματα στην Τουρκία στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top