Ο Πούτιν ξεγέλασε τον Ομπάμα στο θέμα της Συρίας; Τι απάντησε ο Αμερικανός Πρόεδρος

"Η επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία είναι ένα σημάδι αδυναμίας της Μόσχας" λέει

Ο Πούτιν ξεγέλασε τον Ομπάμα στο θέμα της Συρίας; Τι απάντησε ο Αμερικανός Πρόεδρος

​Οι επικριτές του Ομπάμα ισχυρίζονται πως ο Πούτιν τον ξεγέλασε στο θέμα της Συρίας και ένας δημοσιογράφος δεν δίστασε να απευθύνει αυτή την ερώτηση στον Αμερικανό πρόεδρο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι η επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία είναι ένα σημάδι αδυναμίας της Μόσχας κι ότι δεν έχει αλλάξει η αρχική του άποψη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Πούτιν έχει κάνει μία στρατηγική δέσμευση εκεί, που δεν θα μπορέσει να την τηρήσει.

«Αν κάποιος είναι ισχυρός, δεν χρειάζεται να στείλεις τον στρατό σου για να στηρίξει τον σύμμαχό σου. Στέλνεις τον στρατό σου όταν το άλογο στο οποίο ποντάρεις δεν είναι αποτελεσματικό», είπε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός Πρόεδρος, σχολιάζοντας την υποστήριξη της Ρωσίας στον Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ο Ομπάμα σημείωσε ακόμη ότι περίπου τα τρία τέταρτα των συριακών εδαφών είναι ακόμη υπό τον έλεγχο μη καθεστωτικών ομάδων ανταρτών, κάτι που όπως εκτίμησε «δεν θα πάψει σύντομα», υπονοώντας ότι ακόμη κι αν το καθεστώς ανακαταλάβει το Χαλέπι, αυτό δεν θα αλλάξει την προσέγγιση των ΗΠΑ- που στηρίζουν τους αντάρτες- στον συριακό εμφύλιο.

Τέλος, επισήμανε ότι το ζήτημα είναι το «πώς θα σταματήσουμε τον πόνο, θα σταθεροποιήσουμε την περιοχή, θα σταματήσουμε αυτό το τεράστιο κύμα των προσφύγων, θα βάλουμε τέλος στη βία, τον βομβαρδισμό σχολείων, νοσοκομείων και αθώων πολιτών. Πώς θα σταματήσουμε να δημιουργούμε έναν παράδεισο για το Ισλαμικό Κράτος. Και τίποτα από όσα έχουν γίνει τις τελευταίες εβδομάδες δεν δείχνουν ότι αυτά τα θέματα λύνονται».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top