ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ στην Τουρκία-Πολλοί νεκροί και τραυματίες-ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ο Νταβούτογλου ακύρωσε το ταξίδι του στις Βρυξέλλες-Πρώτη ανάρτηση: 17/02/2016 19:08

ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΡΗΞΗ στην Τουρκία-Πολλοί νεκροί και τραυματίες-ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην Άγκυρα κοντά στην οδό Εσκισεχίρ, όταν ένα όχημα εξερράγη λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος), σε απόσταση μόλις 300 μέτρων από την τουρκική εθνοσυνέλευση, την προεδρία του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τα αρχηγεία της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής.

Η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που περνούσε από το σημείο ένα στρατιωτικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν στρατιώτες. Οι εικόνες που μετέδωσε το CNN Turk δείχνουν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται στον ουρανό.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 28 νεκρούς και πάνω από 90 τραυματίες. Το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων επιβεβαίωσε ότι στόχος της έκρηξης ήταν λεωφορεία τα οποία μετέφεραν στρατιωτικό προσωπικό.

56c4a717c46188543e8b4578.jpg

Εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης σημείωσε πως πρόκειται για «μία δειλή τρομοκρατική επίθεση».

turkex (2).jpg
Τουλάχιστον 20 ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο.

turkex (1).jpg
cbbsoarw8aegr6m.jpg
cbbspzgw8aatiiv.jpg
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στις Βρυξέλλες μετά την βομβιστική επίθεση που διαπράχθηκε στην Άγκυρα, δήλωσε αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο για το τραγικό γεγονός.

Ένας Τούρκος αξιωματούχος ασφαλείας ανέφερε πως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, υπεύθυνοι για την βομβιστική επίθεση είναι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναλυτές εικάζουν ότι το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Άγκυρας ίσως δώσει το άλλοθι στον Ερντογάν για χερσαία επέμβαση στην Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, Τούρκος αξιω��ατούχος είχε ξεκαθαρίσει ότι η Τουρκία είναι υπέρ μιας χερσαίας στρατιωτικής επέμβασης για τον τερματισμό του εμφυλίου στη Συρία, υπό τον όρο να γίνει κοινή επιχείρηση με τις ΗΠΑ.

3152005900000578-3451415-image-a-45_1455731845769.jpg
Ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε ότι «η τρομοκρατία χτύπησε στην Άγκυρα. Το γεγονός ότι το χτύπημα έγινε σε πολυσύχναστο σημείο δείχνει για άλλη μια φορά την προδοσία που εμπεριέχει η τρομοκρατία».

Σημειώνεται ότι το τουρκικό Ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο επέβαλε ήδη απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών για την επίθεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top