Πυρά Τουρκίας: Η Μόσχα διέπραξε ένα «έγκλημα πολέμου»

Τεταμένες οι σχέσεις των δύο χωρών

Πυρά Τουρκίας: Η Μόσχα διέπραξε ένα «έγκλημα πολέμου»

​Πυρά κατά της Ρωσίας εξαπέλυσε χθες η Τουρκία, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι διέπραξε ένα «καταφανές έγκλημα πολέμου», όταν δύο σχολεία, ένα νοσοκομείο και ένα ιατρικό κέντρο, που υποστηρίζεται από την μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, επλήγησαν από πυραύλους, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.

Το μακελειό αυτό σημειώθηκε ενώ συριακές δυνάμεις, με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, συνεχίζουν την προέλασή τους προς το Χαλέπι. Κάτοικοι επέρριψαν την ευθύνη για τους βομβαρδισμούς στη Ρωσία.

Με ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ προειδοποίησε ότι είναι αναπόφευκτο να υπάρξουν μεγαλύτερες και πολύ πιο σοβαρές συνέπειες εάν η Μόσχα δεν τερματίσει αμέσως τις επιθέσεις αυτού του είδους.

Τις επιθέσεις αυτές, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή 50 και πλέον ανθρώπων σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, καταδίκασαν και οι ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπος του State Deportment δήλωσε ότι δείχνουν «τη βαρβαρότητα του καθεστώτος του Άσαντ», που εγείρει ερωτήματα «για το εάν η Ρωσία έχει τη βούληση ή την ικανότητα να συμβάλει να σταματήσει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανησυχία για τις επιθέσεις στη Συρία- Από μια ΚΛΩΣΤΗ κρέμεται η Παγκόσμια Ειρήνη

Ρωσία: «Η Τουρκία βοηθά τζιχαντιστές»- Γερμανία: «Μειώστε τις επιθέσεις γύρω από το Χαλέπι»

Πύραυλοι ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ νοσοκομείο και σχολείο στη Συρία-14 ΝΕΚΡΟΙ-ΦΡΙΧΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top