Τι άλλο θα ακούσουμε; Απειλούν φοιτητές με φυλάκιση επειδή… αντέγραψαν!

Στην προοδευτική –κατά τα άλλα- Ισπανία

Το ότι μαθητές και φοιτητές αντιγράφουν την ώρα του διαγωνίσματος, δεν αποτελεί είδηση. Το ότι δύο φοιτητές από την Ισπανία είναι αντιμέτωποι με ένα χρόνο φυλάκισης επειδή αντέγραψαν κατά τη διάρκεια εξετάσεων στο Πανεπιστήμιο, όμως, είναι είδηση!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, οι νεαροί φοιτητές από την Αλμερία ενδέχεται να περάσουν 12 μήνες πίσω από τα σίδερα της φυλακής, καθώς κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να ξεγελάσουν τους επιτηρητές στις εισαγωγικές εξετάσεις που έδιναν.

Οι εισαγγελικές αρχές αναφέρουν, ότι οι φοιτητές παραποίησαν δημόσια έγγραφα, αφού ο ένας από τους δύο φέρεται ότι έδωσε το τεστ για τον άλλον, χρησιμοποιώντας την ταυτότητα του φίλου του.

Επειδή η κίνηση αυτή θεωρείται εγκληματική πράξη στην Ισπανία, οι αρχές πιέζουν τώρα ώστε οι νεαροί να καταδικαστούν σε ένα χρόνο φυλάκιση, μια ποινή η οποία είναι, ωστόσο, εξαγοράσιμη με έξι ευρώ την ημέρα.

Ο δικηγόρος ενός εκ των δύο νεαρών, έκανε λόγο για μια «βάρβαρη» απόφαση, υποστηρίζοντας ότι ένα διαγώνισμα δεν θα πρέπει να θεωρείται δημόσιο έγγραφο.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top