ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ προκαλούν τα άψυχα κορμιά μικρών παιδιών που ΞΕΒΡΑΣΕ η θάλασσα-Κι άλλοι "Αϊλάν"

Οι εικόνες είναι ΣΚΛΗΡΕΣ

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ προκαλούν τα άψυχα κορμιά μικρών παιδιών που ΞΕΒΡΑΣΕ η θάλασσα-Κι άλλοι "Αϊλάν"

Σοκάρουν οι εικόνες από το νέο ναυάγιο ανοικτά των τουρκικών ακτών. Τουλάχιστον 37 είναι οι νεκροί, κυρίως γυναίκες και παιδιά ενώ η τουρκική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι διέσωσε 75 ανθρώπους.

Στα πλάνα φαίνονται τα άψυχα κορμιά μικρών παιδιών που έχει ξεβράσει η θάλασσα ενώ συγκλονίζει η φωτογραφία με το αγοράκι που κείτεται ανάσκελα με το πρόσωπο του καλυμμένο με ένα μπλε σκουφάκι. Η πιπίλα είναι λίγα εκατοστά μακριά του. Άλλος ένας μικρός Αϊλάν.

ImageHandler.jpg

Την ίδια ώρα, παρά τις σκληρές εικόνες στο Αιγαίο , το 40% των Γερμανών ζητά την παραίτηση της Άνγκελα Μέρκελ . Μετά από αυτή την δημοσκόπηση η Γερμανίδα Καγκελάριος αλλάζει πολιτική .
«Πρέπει να πούμε στους ανθρώπους ότι αυτό είναι ένα προσωρινό καθεστώς παραμονής και ότι περιμένουμε πώς όταν θα υπάρξει ξανά ειρήνη στη Συρία, όταν θα έχει ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, θα επιστρέψετε στις πατρίδες με τη γνώση ότι έχετε κερδίσει» τόνισε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

eikona3.jpg
Εν τω μεταξύ, η επικεφαλής των Γερμανών ευρωσκεπτικιστών Φράουκε Πέτρι, προτείνει σε συνέντευξή της να πυροβολούν τους μετανάστες προκαλώντας πολιτικό σάλο.

«Οι αστυνομικοί στα σύνορα πρέπει να εμποδίζουν τις παράνομες διαβάσεις των συνόρων και να χρησιμοποιούν όπλα αν είναι απαραίτητο».

Άμεση ήταν η αντίδραση του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ . Δήλωσε πως η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος θα πρέπει να παρακολουθεί στενά το λαϊκιστικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία. Από την πλευρά της , η συνδικαλιστική ένωση αστυνομ��κών υπαλλήλων με ανακοίνωση που εξέδωσε τόνισε πως: «Κανένας αστυνομικός δε θα είναι έτοιμος να πυροβολήσει».

Παράλληλα, τα επεισόδια στην Ευρώπη συνεχίζονται . Μετά το πογκρόμ σε κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Στοκχόλμης και το Ντόβερ θύμιζε εμπόλεμη ζώνη. Μέλη ακροδεξιών οργανώσεων πιάστηκαν στα χέρια με ακτιβιστές που διαδήλωναν κατά του ρατσισμού.

Πετούσαν τούβλα και καπνογόνα ο ένας στον άλλον . H αστυνομία προχώρησε σε 9 συλλήψεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top