Αυτιστικό κοριτσάκι δεν μιλούσε επί τρία χρόνια-Ξαφνικά συνέβη κάτι εκπληκτικό χάρη σε ένα τοστ

Το πρωινό που έκανε τους γονείς της ευτυχισμένους

Αυτιστικό κοριτσάκι δεν μιλούσε επί τρία χρόνια-Ξαφνικά συνέβη κάτι εκπληκτικό χάρη σε ένα τοστ

​Μοιάζει με ένα μικρό αγγελάκι… Ξανθά μαλλιά, μεγάλα γαλανά μάτια και ένα γλυκό χαμόγελο! Με αυτές τις λέξεις μπορεί κάποιος να περιγράψει την 5χρονη Κόκο Μπράντφορντ από τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία πάσχει από αυτισμό.

koko1.jpg
Η μικρούλα είπε την πρώτη της λέξη όταν ήταν 26 μηνών, αλλά η ομιλία της άρχισε γρήγορα να χάνεται ενώ σταμάτησε να απαντάει στο όνομα της αλλά και να διασταυρώνει το βλέμμα της με άλλους.

Μάλιστα, όπως λέει η μαμά της σταμάτησε να παίζει και με τα παιχνίδια της. Τότε η οικογένεια της ανακάλυψε πως το κοριτσάκι είχε αυτισμό. «Όταν είχαμε μάθει ότι η Κόκο είχε αυτισμό μας ράγισε η καρδιά. Είχα ήδη διαβάσει πολλά και προσευχόμουν να μην είναι αλήθεια».

koko2.jpg
Οι γονείς της προκειμένου να επικοινωνούν μαζί της είχαν δημιουργήσει ένα σύστημα με φωτογραφίες και σκίτσα, ώστε να μπορούν να καταλαβαίνουν τι θέλει. Παράλληλα ακολούθησαν και μία θεραπεία που λέγεται Applied Behavioural Analysis (ABA).

Πριν από λίγες ημέρες η μητέρα της, η 48χρονη Ρέιτσελ, είχε στρώσει το τραπέζι για το πρωινό. Κάθισαν μαζί με τον άντρα της Λούκα και την κόρη τους για να φάνε το πρωινό τους. Ξαφνικά, η μικρούλα γύρισε, τους κοίταξε με τα μεγάλα εκφραστικά της μπλε μάτια και τους είπε: «παρακαλώ θα ήθελα και άλλο τοστ».

original.jpg
Οι γονείς της δεν πίστευαν στα αυτιά τους… Η κορούλα τους μετά από τρία χρόνια σιωπή… τους μίλησε! Η μητέρα της μη μπορώντας να το πιστέψει την ρώτησε: «τι θέλεις;» με εκείνη να απαντάει «θα ήθελα ένα ακόμη τοστ, παρακαλώ».

«Ήταν μία σπουδαία στιγμή για εμάς. Η μεγαλύτερη μου κόρη, Μπιάνκα, ήταν μαζί μου στην κουζίνα και ήμασταν τόσο χαρούμενες με το γεγονός που αρχίσαμε αμέσως να χοροπηδάμε πάνω-κάτω ώστε να την κάνουμε να χαρεί για αυτό της το κατόρθωμά. Ήταν αναμφισβήτητα μία σπουδαία στιγμή για εμάς».

original (1).jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top