ΑΥΤΗ η φωτογραφία ΕΣΩΣΕ από τον θάνατο ένα 3χρονο αγοράκι!

H παρατηρητικότητα της μαμάς του τον έκανε καλά

ΑΥΤΗ η φωτογραφία ΕΣΩΣΕ από τον θάνατο ένα 3χρονο αγοράκι!

​Συγκλονίζει η ιστορία του 3χρονου Ryder από την Αριζόνα, ο οποίος σώθηκε από την παρατηρητικότητα της μαμάς του και από μια φωτογραφία.

What-mum-spotted-in-this-picture-saved-her-babys-life.jpg
Η Andrea Temarantz, τράβηξε μία φωτογραφία το γιο της στην οποία παρατήρησε κάτι περίεργο. Η ίριδα του ενός ματιού του, φαινόταν άσπρη.

Η μαμά του 3χρονου που πάσχει από σύνδρομο Down, ανησύχησε και τον πήγε σε γιατρούς. Το μωρό υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε πως είχε μια άκρως επικίνδυνη και σπάνια μορφή καρκίνου που ονομάζεται ρετινοβλάστωμα.

What-mum-spotted-in-this-picture-saved-her-babys-life (1).jpg

«Θέλουμε απλά να δείξουμε στους ανθρώπους πόσο εύκολο είναι να διαπιστώσεις ότι πάσχεις από αυτό. Ο άντρας μου, έλεγε πως είμαι τρελή. Όμως κοιτάξτε μας τώρα. Η έγκαιρη διάγνωση είναι το Α και το Ω» σημειώνει η μητέρα του Ryder.

Οι γιατροί έδωσαν στους γονείς τρεις όψεις: ή να αφαιρέσουν το μάτι του, ή να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες ή να λάβει μια ειδική θεραπεία σε νοσοκομείο.

Τελικά αποφασίστηκε να υποβάλλουν τον μικρό σε μία εξειδικευμένη θεραπεία που περιλαμβάνει χημειοθεραπεία μέσω ενός πολύ λεπτού καθετήρα.

Ο γιατρός David Abramson, τόνισε πως αν ο μικρός δεν είχε κάνει την απαραίτητη θεραπεία θα πέθαινε, όπως συμβαίνει στο συντριπτικό ποσοστό των παιδιών που πάσχουν από ρετινοβλάστωμα.

Τι είναι το ρετινοβλάστωμα

Το ρετινοβλάστωμα είναι ένας όγκος της παιδικής ηλικίας που αναπτύσσεται στον αμφιβληστροειδή. Ο αμφιβληστροειδής είναι ένα στρώμα του νευρικού ιστού στο πίσω μέρος του ματιού, ο οποίος ανιχνεύει το φως και στέλνει τις εικόνες στον εγκέφαλο. Η συχνότητα εμφάνισης του είναι 1 σε 15.000 - 20.000 γεννήσεις.

Πηγή: mirror

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top