ΣΚΑΝΔΑΛΟ-Ο συνιδρυτής της Microsoft κατέστρεψε με το πολυτελές γιοτ του κοραλλιογενή ύφαλο

Αντιμετωπίζει τώρα πρόστιμο που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 600.000 δολάρια

ΣΚΑΝΔΑΛΟ-Ο συνιδρυτής της Microsoft κατέστρεψε με το πολυτελές γιοτ του κοραλλιογενή ύφαλο

​Ο συνιδρυτής του κολοσσού της πληροφορικής Microsoft, Πολ Άλεν, κατηγορείται ότι κατέστρεψε με το πολυτελές γιοτ του έναν κοραλλιογενή ύφαλο στα νησιά Κέιμαν.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο Άλεν κατέστρεψε με το γιοτ πάνω από 1.300 τμ στον εύθραυστο κοραλλιογενή ύφαλο στα νησιά Κέιμαν και κατηγορείται πως προκάλεσε σημαντική ζημιά στην περιοχή.

Ο υπεύθυνος για τον τομέα του περιβάλλοντος στα νησιά Κέιμαν μίλησε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο και αποκάλυψε πως οι αρχές είναι σχεδόν σίγουρες πως η καταστροφή προκλήθηκε από τον Πολ Άλεν.

Δύτες που εξέτασαν τον ύφαλο είδαν το μέγεθος της καταστροφής και σύμφωνα με το δημοσίευμα ο συνιδρυτής της Microsoft, ο οποίος έχει περιουσία αξίας 18.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μπορεί να κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 600.000 δολάρια.

Το καταστροφικό πέρασμα του σκάφους του Αμερικανού επιχειρηματία έγινε στις 14 Ιανουαρίου, ωστόσο, ο κ. Άλεν δεν βρισκόταν σε αυτό εκείνη την ημέρα. Όπως καταγγέλλεται, το πλήρωμα του γιοτ έριξε την άγκυρα σε μια περιοχή η οποία προστατεύεται και κατέστρεψε σημαντικό μέρος του υφάλου.

Πάντως, ο Πολ Άλεν υποστηρίζει ότι ο καπετάνιος και το πλήρωμα του γιοτ ακολούθησαν απλά τις οδηγίες που τους έδωσαν οι τοπικές αρχές.

CV7MTsqWIAAfu8g.jpg

945338_coral.jpg
Φωτογραφίες από τον ύφαλο που απεικονίζει τη ζημιά που προκάλεσε η άγκυρα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top