Η απάντηση της βασίλισσας Ράνια στο Charlie Hebdo:"Ο μικρός Αϊλάν θα μπορούσε να γίνει γιατρός"

Οργισμένη με το σατιρικό έντυπο

Τον παγκόσμιο σάλο που προκάλεσε το σκίτσο που δημοσιεύτηκε στο Charlie Hebdo και συνδέει τον Αϊλάν με τις υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης στην Κολονία, ακολούθησε η οργισμένη απάντηση της βασίλισσας Ράνια της Ιορδανίας.

Στο σκίτσο, που υπογράφεται από τον Riss (Λοράν Σουρισό), τον διευθυντή έκδοσης της σατιρικής εφημερίδας, ένας έκφυλος κυνηγάει μια γυναίκα. «Τι θα είχε γίνει ο μικρός Αϊλάν αν είχε μεγαλώσει;» τιτλοφορείται η γελοιογραφία, ερώτημα που απαντάται από κάτω: «Θα χούφτωνε γυναίκες στη Γερμανία».

ρυθκεθκεκ.jpg
Η βασίλισσα Ράνια δεν έκρυψε το θυμό της και δημοσίευσε ένα άλλο σκίτσο στους λογαριασμούς της στο Facebook και στο Twitter.
Μάλιστα, ζήτησε από τον διάσημο σκιτσογράφο της Ιορδανίας Osama Hajjaj ένα σκίτσ��-απάντηση.

Βλέπουμε, πράγματι, ένα μικρό αγόρι να είναι νεκρό σε μια παραλία. Πιο δίπλα, ένα πιο μεγάλο αγόρι έχει σχολική τσάντα στην πλάτη και πιο πέρα, ένας ενήλικας φοράει τη ρόμπα του γιατρού και έχει ένα στηθοσκόπιο στο λαιμό.


Το σκίτσο δημοσιεύτηκε σε τρεις γλώσσες, στα αραβικά, στα αγγλικά και στα γαλλικά, με τον ίδιο τίτλο που είχε βάλει και το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo: «Τι θα γινόταν ο μικρός Αϊλάν αν είχε μεγαλώσει;». Η απάντηση της βασίλισσας Ράνιας ήταν «Ο Αϊλάν θα μπορούσε να είχε γίνει γιατρός, καθηγητής ή τρυφερός πατέρας».


υξκ,ξυ,ευ,.jpg

Αλλά και η θεία του Αϊλάν Κούρντι εξέφρασε τον αποτροπι��σμό της για το σκίτσο αυτό. «Είναι αηδιαστικό, αλλά πρέπει να το αγνοήσουμε», έγραψε η Τίμα Κούρντι, η θεία του Αϊλάν, στο Twitter.
Η Τίμα Κούρντι, που ζει στο Βανκούβερ, κατάφερε λίγο μετά τα Χριστούγεννα να φέρει στον Καναδά ως πρόσφυγες τον αδελφό της, τη νύφη της και τα τρία τους παιδιά. «Θέλω οι άνθρωποι να σεβαστούν τον πόνο της οικογένειάς μας που δεν είναι πλέον η ίδια μετά την τραγωδία», είπε μιλώντας στη δημόσια καναδική τηλεόραση CBC.

«Είναι άδικο να μας πληγώνουν και πάλι», συνέχισε, αναλογιζόμενη τον πόνο του πατέρα του παιδιού, του Αμπντάλα.
Το επίμαχο σκίτσο πυροδότησε σφοδρές επικρίσεις και στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Η διεύθυνση της εφημερίδας πάντως, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top