Παγκόσμιος ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Η Βόρεια Κορέα έκανε δοκιμή βόμβας υδρογόνου- Προκάλεσε σεισμό

Επίδειξη δύναμης από τον Κιμ Γιονγκ Ουν- Πρόκειται για την 4η πυρηνική δοκιμή

Παγκόσμιος ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Η Βόρεια Κορέα έκανε δοκιμή βόμβας υδρογόνου- Προκάλεσε σεισμό

​Παγκόσμια ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες, καθώς όπως ανακοίνωσε το κρατικό κανάλι της Βόρειας Κορέας «ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πυρηνική δοκιμή με βόμβα υδρογόνου».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση πρόκειται για μικρό εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος εξερράγη την Τετάρτη 06 Ιανουαρίου του 2016 στις 10:00 (03:30 ώρα Ελλάδος).

Και μπορεί η κυβέρνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν να κάνει λόγο για μία… μικρή βόμβα, ωστόσο, πολλοί συνδέουν την συγκεκριμένη βόμβα με έναν σεισμό που έγινε.

Ειδικότερα, λίγη ώρα μετά την έκρηξη, σε περιοχή, η οποία είναι γνωστή για τις πυρηνικές δοκιμές της χώρας, σημειώθηκε σεισμός 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Αξίζει κάπου εδώ να σας υπενθυμίσουμε πως πρόκειται για την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, ενώ ΗΠΑ και ΟΗΕ έχουν επιβάλει κυρώσεις στη χώρα για το πυρηνικό και το πυραυλικό της πρόγραμμα.

Όσο για τους λόγους που πραγματοποιήθηκε αλλά και έγινε γνωστή η δοκιμή της βόμβας υδρογόνου; Η Πιονγκγιάνγκ δεν άφησε πολλά περιθώρια αμφισβήτησης και εξήγησε ότι θα ενισχύσει όσο πάει το πυρηνικό της πρόγραμμα προκειμένου να προστατευτεί από τις εχθρικές πολιτικές των ΗΠΑ.

Όπως καταλαβαίνετε, με αυτό τον τρόπο ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε επίδειξη της δύναμης του τονίζοντας πως θα συνεχίσει ακάθεκτος να δημιουργεί καινούργια πυρηνικά όπλα, προκαλώντας παγκόσμιο συναγερμό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top