ΔΕΙΤΕ πόσα εύκολα μπορούν να υποκλέψουν το PIN της πιστωτικής σας κάρτας

Το αποκάλυψαν Γερμανοί ερευνητές

​Τρύπες στην ασφάλεια των συστημάτων πληρωμής με χρεωστικές κάρτες εντόπισαν Γερμανοί ερευνητές. Όπως θα δείτε, κατάφεραν να υποκλέψουν ασύρματα τον απόρρητο αριθμό ΡΙΝ κατά τη διάρκεια μιας ηλεκτρονικής οικονομικής συναλλαγής και μάλιστα το έκαναν πολύ εύκολα.

Μπορεί να μοιάζει με κόλπο ταχυδακτυλουργού το αποτέλεσμα ωστόσο προκαλεί τουλάχιστον προβληματισμό για το πόσο εύκολα πλέον μπορεί κάποιος να υποκλέψει ασύρματα το ΡΙΝ της χρεωστικής μας κάρτας, την ώρα της συναλλαγής με Wi – Fi!

Ο ��πολογιστής του Φάμπιους θα μπορούσε να είναι οπουδήποτε εντός της εμβέλειας του Wi-fi όπως σε έναν άλλο όροφο του ίδιου κτιρίου, ακόμη και μέσα σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο στο δρόμο.

Στην αποκαλυπτική έρευνα του Russian Today ο δημοσιογράφος Πίτερ Όλιβερ εντόπισε στο Βερολίνο μια ομάδα ειδικών σε θέματα ασφάλειας ηλεκτρονικών υπολογιστών και συστημάτων οι οποίοι εξέφρασαν έντονες επιφυλάξεις για την ασφάλεια του ΡΙΝ, κι αν αυτό σήμερα μπορεί να υποκλαπεί.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο πλέον για ηλεκτρονικές επιθέσεις στην καρδιά του συστήματος, στις ίδιες τις τερματικές συσκευές που πραγματοποιούν τις όποιες οικονομικές συναλλαγές, επισημαίνοντας ότι το σύστημα ασφαλείας θα πρέπει να επανασχεδιαστεί.

Έκαναν μάλιστα και ένα δωράκι στον δημοσιογράφο… «όχι , μόνο έκλεψα το pin σας αλλά αντέγραψα και την κάρτα σας. Ορίστε ένα αντίγραφο της κάρτας σας, για την γυναίκα σας. Ευχαριστώ πολύ. Κόλπα μάγων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top