ΣΟΒΑΡΑ επεισόδια στην Τεχεράνη-Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας

Ανεβαίνουν επικίνδυνα οι τόνοι-Δείτε βίντεο

​Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν μετά με την εκτέλεση του σιίτη κληρικού Νιμρ αλ-Νιμρ από το καθεστώς του Ριάντ καθώς αργά το βράδυ του Σαββάτου ομάδες νεαρών επιτέθηκαν εναντίον της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην Τεχεράνη.

Τα επεισόδια γρήγορα πήραν έκταση, με βόμβες μολότοφ και πέτρες να εκτοξεύονται προς το κτήριο της πρεσβείας, ενώ πολύ έντονες ήταν και οι φραστικές επιθέσεις εναντίον της γειτονικής χώρας και του καθεστώτος της.

Στο σημείο βρίσκονται μεγάλες δυνάμεις τις αστυνομίας που προσπαθούν να ελέγξουν το εξαγριωμένο πλήθος.

Φόρος τιμής στον σέιχ Νιμρ αλ-Νιμρ από τον Αλί Χαμενεΐ

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ απέτισε - με μήνυμά του στο Twitter - φόρο τιμής στον σέιχ Νιμρ αλ-Νιμρ, που εκτελέσθηκε από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας, προσθέτοντας τη δική του φωνή στη διεθνή κατακραυγή.

"Awakening is not suppressible" (Η έγερση δεν μπορεί να κατασταλεί), γράφει ο Αλί Χαμενεΐ σε μήνυμα που συνοδεύεται από τη φωτογραφία του σιίτη θρησκευτικού ηγέτη.

Στην ιστοσελίδα του Αλί Χαμενεΐ έχει αναρτηθεί επίσης εικόνα-κολάζ που ταυτίζει τη Σαουδική Αραβία με την οργάνωση Ισλαμικό Κρά��ος... και οι δύο εκτελούν τους αντιπάλους τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top