ΣΟΚ στη Βρετανία! Ζευγάρι μουσουλμάνων σχεδίαζε επίθεση στο μετρό- Ζητούσε οδηγίες μέσω Twitter

Έκανε πρόβα με εκρηκτικά στην αυλή του σπιτιού του

ΣΟΚ στη Βρετανία! Ζευγάρι μουσουλμάνων σχεδίαζε επίθεση στο μετρό- Ζητούσε οδηγίες μέσω Twitter

Ένοχο κρίθηκε ένα ζευγάρι μουσουλμάνων στη Βρετανία, ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στο εμπορικό κέντρο «Westfield» στο Λονδίνο ή εναλλακτικά, σε σταθμό του μετρό!

Όπως αναφέρει η Daily Mail, o 25χρονος Μοχάμεντ Ρίμαν και η 24χρονη σύζυγος του Σάνα Αχμέντ Καν, έκαναν δοκιμές με εκρηκτικά (στα πρότυπα του ISIS), στην αυλή του σπιτιού τους και τις κατέγραφαν με βίντεο.

Όμως, οι συμβουλές που ζητούσε ο Ρίμαν μέσω twitter… τους πρόδωσαν! «Το εμπορικό κέντρο Westfield του Λονδίνου ή το μετρό;» ρωτούσε μέσω ενός προφίλ με το ψευδώνυμο σιωπηλός βομβιστής, το οποίο είχε φωτογραφία του Τζιχάντι Τζον.

Σε αστυνομική έφοδο στο σπίτι του ζεύγους στο Μπερκσάιρ, βρέθηκαν μεταξύ άλλων 10 κιλά εκρηκτικών - το διπλάσιο εκείνων που χρησιμοποιήθηκαν στις αποτυχημένες βομβιστικές επιθέσεις στο Λονδίνο στις 21 Ιουλίου 2005.

Η κατηγορούσα αρχή είπε στο δικαστήριο ότι το ζεύγος αυτοκτονίας ήθελε η επίθεση να συμπέσει με την 10η «επέτειο» των βομβιστικών επιθέσεων που είχαν αιματοκυλίσει στις 7 Ιουλίου 2005 τη βρετανική πρωτεύουσα και πως βρισκόταν μόλις λίγες μέρες πριν από την ολοκλήρωση της επίθεσης. Αν αυτή πραγματοποιούνταν… θα χάνονταν πολλές ανθρώπινες ζωές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top