Θεολόγος «αδειάζει» την Καινή Διαθήκη: "Ο Ιησούς ΔΕΝ γεννήθηκε σε στάβλο"

«Γράφουν ψέματα, άλλη είναι η αλήθεια» υποστηρίζει και δίνει την εξήγηση του

​Τα πάνω κάτω σε ότι ξέραμε μέχρι τώρα για την γέννηση του Ιησού φέρνει ένας Βρετανός θεολόγος, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο γιος του Θεού δεν γεννήθηκε μέσα σε στάβλο, αλλά σε… ιδιωτικό σπίτι.

birth.jpgbirth-of-jesusf.jpg

Αναφερόμενος στην πιο διάσημη ιστορία της Αγίας Γραφής, ο αιδεσιμότατος και πρώην κοσμήτορας στη Θεολογική Σχολή του Αγίου Ιωάννη, στο Νότιγχαμ, Ιαν Πολ έγραψε στο προσωπικό του blog «Λυπάμαι που θα χαλάσω τις προετοιμασίες σας για τα Χριστούγεννα… Αλλά ο Ιησούς δεν γεννήθηκε σε στάβλο, και, περιέργως, η Καινή Διαθήκη δεν υπαινίσσεται καν κάτι τέτοιο».

ff.jpgip.jpg
Ίαν Πολ

Ο Πολ εξηγεί ότι η ελληνική λέξη «κατάλυμα», που συνήθως μεταφράζεται σαν «πανδοχείο», ήταν στην πραγματικότητα χώρος σε ένα ιδιωτικό σπίτι - ο ίδιος όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει το δωμάτιο όπου ο Ιησούς και οι μαθητές του έφαγαν στον Μυστικό Δείπνο.

md.jpg

Σύμφωνα με τον Πολ, ακόμα και ��ν υπήρχε ένα πανδοχείο (μέρος που έμεναν οι ξένοι) στη Βηθλεέμ, ο Ιωσήφ και η Μαρία δεν θα είχαν μείνει εκεί. Ο μόνος λόγος για τον οποίον ταξίδεψαν στη Βηθλεέμ για την απογραφή ήταν επειδή ο Ιωσήφ είχε οικογένεια εκεί. Και αν είχε συγγενείς, τα έθιμα του πρώτου αιώνα στην Παλαιστίνη απαιτούσαν να μείνει με τους συγγενείς, και όχι με ξένους.

house.jpg

Στο πλαίσιο αυτό, η λέξη κατάλυμα όπου έμειναν ο Ιωσήφ και η Μαρία δεν σημαίνει πανδοχείο, αλλά ένα δωμάτιο στο σπίτι των συγγενών που τους φιλοξένησαν, γράφει ο Πολ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «tovima.gr».

34525fb2a8ebe4bd9cd7cc344856e612.jpg

«Ο σχεδιασμός των παλαιστινιακών σπιτιών (ακόμη και σήμερα) δίνει άλλο νόημα στην ιστορία», συνεχίζει ο Πολ. «Οι περισσότερες οικογένειες ζούσαν σε σπίτια που είχαν ένα... δωμάτιο, έναν χαμηλότερο χώρο, όπου έβαζαν τα ζώα την νύχτα, και είτε ένα δωμάτιο στο πίσω μέρος για τους επισκέπτες, ή έναν χώρο στην οροφή. Ο χώρος όπου ζούσε η οικογένεια είχε συνήθως ένα κατώι γεμάτο με άχυρο, όπου έβαζαν τα ζώα. Έτσι ο Ιησούς δεν γεννήθηκε σε έναν απομονωμένο στάβλο, αλλά στον κάτω όροφο ενός σπιτιού αγροτών μέσα σε "φάτνη των αλόγων"», καταλήγει ο Πολ.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ - ΒΙΝΤΕΟ από την ταινία "Jesus of Nazareth"

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top