"ΙΔΡΩΝΕΙ" για να σχηματίσει κυβέρνηση ο Ραχόι

Ισχνές είναι και οι προοπτικές ένωσης της Αριστεράς.

​Ο Ραχόι θα κάνει τις προσπάθειές του να σχηματίσει κυβέρνηση και οι δυσκολίες είναι εμφανείς, καθώς και στην Ισπανία τα μέτρα λιτότητας έχουν εξουθενώσει ��ην κοινωνία.

«Το Λαϊκό Κόμμα έχει την ευθύνη και την εντολή να αρχίσει τη διαδικασία του διαλόγου και να εξερευνήσει τη πιθανότητα σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης» σημείωσε ο Μαράνο Ραχόι.

Ισχνές είναι και οι προοπτικές ένωσης της Αριστεράς. Οι Ποδέμος έθεσαν κόκκινες γραμμές και ζήτησαν Συνταγματική μεταρρύθμιση που μπορεί να ευνοήσει τους Καταλανούς αυτονομιστές, την οποία είναι απίθανο να αποδεχθούν οι Σοσιαλιστές.

«Αναφορικά με τις κόκκινες γραμμές σκεπτόμαστε τις διαπραγματεύσεις, σκεπτόμαστε έναν ιστορικό συμβιβασμό στη χώρα μας ώστε να οδηγήσουμε την πολιτική αλλαγή» ανέφερε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Να σημειωθεί ότι οι Ποδέμος έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, καθώς εξέλεξαν της ��ίτα Μποσάχο, την πρώτη μαύρη βουλευτή στην Ισπανία.

Στις 13 Ιανουαρίου συνέρχεται η Βουλή και ο Βασιλιάς Φελίπε θα δώσει επισήμως τη διερευνητική εντολή στον αρχηγό του κόμματος που θα θεωρήσει ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να σχηματίσει σταθερή κυβέρνηση.

Γι΄αυτό κι έχουν ατύπως αρχίσει ήδη οι διαπραγματεύσεις. Αν για όποιον λόγο υπάρξει αδιέξοδο τότε ο Φελίπε θα προκηρύξει νέες εκλογές μετά από δύο μήνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισπανία: Έτοιμος να ξεκινήσει διάλογο με τα υπόλοιπα κόμματα ο Ραχόι

Ντελίριο στην Ισπανία- Ένας άνεργος μετανάστης μεταξύ των νικητών του λαχείου-Μοιράστηκαν 2 δις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top