Εκλογές Ισπανίας: Αμφιλεγόμενα τα αποτελέσματα της εκλογικής μάχης

Δεν δείχνει να εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία το πρώτο κόμμα

Εκλογές Ισπανίας: Αμφιλεγόμενα τα αποτελέσματα της εκλογικής μάχης

​Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Ισπανοί για τις βουλευτικές εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων εμφανίζεται αμφιλεγόμενο.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 9 π.μ. τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδας) και θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 8 μ.μ. (21:00 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το Λαϊκό Κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, που είχε κερδίσει τις εκλογές του 2011 με ποσοστό 45% εξασφαλίζοντας την απόλυτη πλειοψηφία, προηγείται κατά μερικές ποσοστιαίες μονάδες αλλά χωρίς να υπερβαίνει το 30%. Με ένα κατακερματισμένο κοινοβούλιο, ο νικητής θα δυσκολευθεί να σχηματίσει κυβέρνηση.

Σε μεγάλη απόσταση από το PP, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) δεν είναι σίγουρο ότι θα διατηρήσει τη δεύτερη θέση, καθώς δυσκολεύεται να ξεπεράσει το 20%, με τους Podemos και τους Ciudadanos να ακολουθούν κατά πόδας.

Σημειώνεται ότι το PSOE και το PP εναλλάσσονταν μέχρι τώρα στην εξουσία.

Το βασίλειο της Ισπανίας έπειτα από μια αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το 1981, έχει ζήσει 21 χρόνια σοσιαλισμού, από το 1982 έως το 1996 με τον Φελίπε Γκονζάλες και στη συνέχεια με τον Χοσέ Λουίς Ροδρίγκες Θαπατέρο (από το 2004 έως το 2011) και δώδεκα χρόνια με τη δεξιά υπό την ηγεσία του Χοσέ Μαρία Αθνάρ (από το 1996 έως το 2004) και του Μαριάνο Ραχόι από το 2011.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top