ΜΑΓΕΙΑ! Η Ανατολή της Γης… όπως θα την βλέπαμε από το φεγγάρι- ΦΩΤΟ

Η NASA εντυπωσιάζει το κοινό… με νέα εικόνα από το διάστημα

ΜΑΓΕΙΑ! Η Ανατολή της Γης… όπως θα την βλέπαμε από το φεγγάρι- ΦΩΤΟ

​Μία εντυπωσιακή εικόνα από την Ανατολή της Γης, όπως θα την έβλεπε κανείς αν βρισκόταν στη Σελήνη, έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.

Το διαστημικό σκάφος LRO (Lunar Reconnaissance Orbiter), το οποίο μελετά το φεγγάρι από το 2009, κατέγραψε την εικόνα του πλανήτη.

«Τα χρώματα στην φωτογραφία απεικονίζουν μόνο κατά προσέγγιση αυτό που θα έβλεπε ένας ατρόμητος εξερευνητής από τη Σελήνη», γράφουν οι ερευνητές σε ένα blog post Αrizona State.

lunarreconna.jpg
«Η εικόνα είναι απλά εκπληκτική» δήλωσε ο Νόα Πέτρο, Αναπληρωτής επιστήμονας του προγράμματος για το LRΟ, στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Goddard της NASA στο Μέριλαντ και πρόσθεσε:

«Αυτή η εικόνα της Γης επιβεβαιώνει την περίφημη “Μπλε Σφαίρα”. Η εικόνα που είχε απαθανατίσει ο αστροναύτης Harrison Schmitt, πριν από 43 χρόνια, έδειχνε την Αφρική όπως φαίνεται από το Σελήνη».

Σε αυτή την εικόνα βλέπουμε τη Γη, με το κέντρο της να βρίσκεται ακριβώς έξω από την ακτή της Λιβερίας. Πάνω δεξιά είναι η έρημος Σαχάρα και λίγο πιο πέρα είναι η Σαουδική Αραβία. Οι ακτές του Ατλαντικού και του Ειρηνικού στη Νότια Αμερική είναι ορατές προς τα αριστερά.

πηγή: NASA

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top