Στις κάλπες οι Ισπανοί! Η πιο αβέβαιη εκλογική μάχη των τελευταίων 40 ετών

Oi δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα του Ραχόι δεν θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία

Στις κάλπες οι Ισπανοί! Η πιο αβέβαιη εκλογική μάχη των τελευταίων 40 ετών

​Οι Ισπανοί πολίτες θα οδηγηθούν στις κάλπες την προσεχή Κυριακή, σε μια εκλογική διαδικασία για την οποία τα αποτελέσματα είναι αμφίβολα. Νέα κόμματα φαίνεται να εξασφαλίζουν μεγάλη στήριξη έναντι των παραδοσιακά κυρίαρχων συντηρητικών και σοσιαλιστών. Σε περίπτωση που ισχύσει κάτι τέτοιο, περιπλέκονται οι προσπάθειες σχηματισμού μιας σταθερής κυβέρνησης.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κυβερνών συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι θα κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής αλλά δεν θα εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Ο Ραχόι δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο μιας διακομματικής συμφωνίας προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερή διακυβέρνηση της χώρας σε βάθος τετραετίας, αλλά τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί κατά της συμμετοχής τους σε ένα συνασπισμό μαζί με το Λαϊκό Κόμμα.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτό δείχνει προς την κατεύθυνση ενός αδιεξόδου, και πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να διαταράξει το πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο έχει βοηθήσει να βγει η Ισπανία από την ύφεση.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top