ΒΟΜΒΑ από Τούρκο βουλευτή! Ο ISIS παίρνει υλικά μέσω Τουρκίας για παρασκευή θανατηφόρου αερίου

Τρομερές καταγγελίες και αποκαλύψεις από τον Ερέν Ερντέμ

ΒΟΜΒΑ από Τούρκο βουλευτή! Ο ISIS παίρνει υλικά μέσω Τουρκίας για παρασκευή θανατηφόρου αερίου

​Τη συνεργασία της Τουρκίας με τους τζιχαντιστές, που μέχρι τώρα οι Ρώσοι ακράδαντα υποστηρίζουν ότι υφίσταται, έρχεται να επιβεβαιώσει μια δήλωση «βόμβα» του Τούρκου βουλευτή Ερέν Ερντέμ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ισλαμικό Κράτος προμηθεύεται τα απαραίτητα υλικά για να παρασκευάσει το θανατηφόρο αέριο, Σαρίν, μέσω της Τουρκίας.
Μιλώντας στην τουρκική Βουλή, ο Ερντέμ βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος (δηλαδή της αξιωματικής αντιπολίτευσης), παρουσίασε στοιχεία για ποινική έρευνα που είχε ανοίξει το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στα Άδανα το 2013. Ο ίδιος μιλώντας στο Russia Today,είπε ότι η έρευνα έδειξε ότι μεγάλος αριθμός Τούρκων πολιτών συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με το Ισλαμικό Κράτος για την προμήθεια αερίου Σαρίν και πως τηλεφωνικές επικοινωνίες αποκάλυψαν ότι το στέλεχος της Αλ Κάιντα Χαϊγαμ Κασάπ, αγόρασε Σαρίν.
Ο Ερντέμ, υποστηρίζει μάλιστα ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έκλεισε βιαστικά και το θέμα «κουκουλώθηκε».
«Ο εισαγγελέας στα Άδανα, Μεχμέτ Αρικάν, συνέδεσε πρόσωπα και έκανε συλλήψεις. Αλλά δεν είχε επιρροή. Μια εβδομάδα μετά, ανέλαβε άλλος εισαγγελέας και όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Έφυγαν από την Τουρκία και πέρασαν τα σύνορα με τη Συρία. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες ανέφεραν όλες τις λεπτομέρειες, από το πως το φορτίο θα προετοιμαζόταν, ποια φορτηγά θα χρησιμοποιούνταν, σε ποιες ημερομηνίες. Από το Α ως το Ω, όταν είχαν συζητηθεί και καταγραφεί. Παρ’ όλα αυτά τα στοιχεία, οι ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι», είπε ο Τούρκος βουλευτής.
Το σαρίν έχει χρησιμοποιηθεί στη Συρία και από το καθεστώς Άσαντ, στη Γκούτα και άλλες γειτονιές της Δαμασκού το 2013. «Υλικά χημικών όπλων έρχονται στην Τουρκία και συναρμολογούνται στη Συρία, σε στρατόπεδα του ISIS, τα οποία ήταν εκείνη την εποχή γνωστά ως στρατόπεδα του ιρακινού παρακλαδιού της Αλ Κάιντα. Αυτές είναι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες όπου αναφέρεται "μην ανησυχείτε για τα σύνορα, θα τα κανονίσουμε εμείς, όπως και τη γραφειοκρατεία"», είπε στο rt.com ο Ερντέμ. Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει ότι στις τηλεφωνικές επικοινωνίες αναφέρονταν μέχρι και η μεταφορά των προϊόντων, σε φορτηγά που υποτίθεται θα μετέφεραν σόδα, ενώ επισημαίνει ότι εμπλεκόμενος στην υπόθεση είναι και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Bekir Bozdag.
Ο Ερντέμ ακόμη υποστηρίζει ότι η Δύση σκόπιμα κατηγόρησε το καθεστώς Άσαντ τον Αύγουστο του 2013 για τις επιθέσεις με σαρίν και το χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα για εισβολή των ΗΠΑ στη Συρία. Σύμφωνα με τον Τούρκο βουλευτή, τα στοιχεία της υπόθεσης στα Άδανα, δείχνουν ότι την επίθεση εκείνη στις γειτονιές της Δαμασκού είχε κάνει το Ισλαμικό Κράτος.
Ο Τούρκος βουλευτής επέρριψε ευθύνες βέβαια και στη Δύση. «Όλα τα βασικά υλικά αγοράζονται από την Ευρώπη. Οι Δυτικοί θα πρέπει να αναρωτηθούν για αυτές τις σχέσεις. Οι Δυτικοί ξέρουν πολύ καλά ποιος έκανε τις επιθέσεις με Σαρίν στη Συρία. Ξέρουν αυτούς τους ανθρώπους, ξέρουν με ποιους συνεργάζονται, ξέρουν ότι αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν για την Αλ Κάιντα. Νομίζω οι Δυτικοί είναι υποκριτές» υποστήριξε.
πηγή: RT
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top