Νταβούτογλου: Η τουρκική κυβέρνηση είναι «έτοιμη να συνεργαστεί» με τη Μόσχα

Κατηγόρησε τη Ρωσία ότι αποπειράται να διαπράξει μια «εθνική αποκάθαρση» κι ότι οδεύει να «ενισχύσει» τους τζιχαντιστές

Νταβούτογλου: Η τουρκική κυβέρνηση είναι «έτοιμη να συνεργαστεί» με τη Μόσχα

​Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι αποπειράται να διαπράξει μια «εθνική αποκάθαρση» κι ότι οδεύει να «ενισχύσει» τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο έδαφος της Συρίας, εν μέσω της συνεχιζόμενης διμερούς σοβαρής κρίσης στις διπλωματικές σχέσεις Άγκυρας-Μόσχας.

«Η Ρωσία προσπαθεί να διαπράξει εθνική αποκάθαρση στη βόρεια Λαττάκεια, να αναγκάσει όλο τον τουρκμενικό και σουνιτικό πληθυσμό που δεν έχει καλές σχέσεις με το καθεστώς να φύγει, θέλουν να αποκαθάρουν από εθνική άποψη αυτή την περιοχή προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο, το καθεστώς και οι ρωσικές βάσεις στη Λαττάκεια και την Ταρτούς να προστατευθούν», υποστήριξε ο Νταβούτογλου σε δηλώσεις που έκανε στην Κωνσταντινούπολη στα μικρόφωνα ξένων δημοσιογράφων.

Παράλληλα, έκρινε ότι τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα εναντίον των ανταρτών που πολεμούν το ΙΚ σημαίνουν ότι Δαμασκός και Μόσχα «προσπαθούν να ενισχύσουν» τους τζιχαντιστές.

Ο Νταβούτογλου διαβεβαίωσε πως η τουρκική κυβέρνηση είναι «έτοιμη να συνεργαστεί» με τη Μόσχα προκειμένου να αποφευχθούν «παρόμοια περιστατικά» με την κατάρριψη ρωσικού βομβαρδιστικού από τουρ��ικό καταδιωκτικό τον περασμένο μήνα.

«Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε μαζί με τη Ρωσία για να αποφευχθεί η επανάληψη παρόμοιων επεισοδίων στο μέλλον», ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός και τόνισε ότι «χωρίς συντονισμό θα υπάρχουν πάντοτε ατυχήματα ή ανώφελες συγκρούσεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top